11 C
Ljubljana
četrtek, 30 maja, 2024

Izobešenje mavrične LGBT zastave na Ljubljanskem gradu in Jankovićev prezir slovenskih nacionalnih simbolov povod za peticijo za izobešenje slovenske zastave

Medtem ko se ljubljanski župan Zoran Janković dovoli voditi LGBT aktivistom, celo tako, da na Ljubljanskem gradu izobesijo svojo mavrično zastavo, ki simbolizira vse človeške perverzije in sprevrženosti tega sveta, pa slovenska zastava na najvišji točki v mestu ne plapola. Zaradi vsega naštetega so nasprotniki sprožili peticijo, s katero zahtevajo, da Mestna občina Ljubljana izda odlok o izobešenju slovenske zastave na Ljubljanskem gradu in Mestni hiši.

Kdo bi razumel, kaj se dogaja v glavi ljubljanskega župana Zorana Jankovića? Medtem ko ga pretresajo afere, kot je denimo spolno nadlegovanje farmacevtke, se hkrati pajdaši s popolnoma drugačno družbo – geji in lezbijkami, njegova Mestna občina Ljubljana pa jim pomaga pri financiranju nemalo organizacij LGBT in njihovih dogodkov. Eden zadnjih tovrstnih dogodkov, ki ga je financirala tudi MOL, je bil Legebitrin strokovni posvet na temo staranje s HIV-om. MOL pa je tudi največji financer društva Parada ponosa, ki vsako leto pripravlja razkazovanje tistih, za katere bi bilo bolje, da ostanejo med štirimi stenami. Zaradi dejstva, kako široko zna MOL odpreti denarnico temu društvu, se je Jankovića prijel celo vzdevek mecen gejev in lezbijk.

Oglejte si še: Mokre sanje ljubljanskega župana: Janković fantazira, kako odličen premier bi bil, obenem pa se hvali s prijateljico Anjo Kopač Mrak, ki “dobro dela”, in džamijo v Ljubljani

Župan Janković se letos Parade ponosa ni udeležil. Očitno je ugotovil, da mu fotografije, ki jih posnamejo na tovrstni povorki, ne naredijo nobene usluge, je pa napisal poslanico. Med drugim je MOL celo dovolil, da geji in lezbijke z Ljubljanskega gradu spustijo mavrično zastavo, medtem ko slovenska zastava na najvišji točki mesta ostaja zatirana.

Z gradov svetovnih prestolnic vihrajo nacionalne zastave. Tudi slovenska bi si to zaslužila.

Slovenska zastava na Mestno hišo in Ljubljanski grad

Janković je že leta 2015 ostro nasprotoval, da bi na Ljubljanskem gradu zaplapolala slovenska zastava. Mestni svetniki SDS so leta 2014 predlagali na eni izmed sej mestnega sveta, naj na razglednem stolpu gradu poleg ljubljanske zastave zaplapola tudi slovenska, a Janković vztraja na svojem stališču, da do tega ne bo prišlo. Razlog, zakaj slovenska zastava ne plapola nad “najlepšim mestom na svetu”, se torej skriva le v Jankovićevi trmi. Tega pa je dovolj poštenim Slovenkam in Slovencem, ki živijo v Ljubljani, zato se je v njihovem imenu oglasila odvetnica Lucija Ušaj Šikovec, ki vabi k podpisu peticije za slovensko zastavo na ljubljanskem gradu. “Ljubljančanke in Ljubljančani, Slovenke in Slovenci, zahtevajmo, da MOL izda odlok o razobešenju slovenske zastave na ljubljanskem gradu. Zastava nas bo spominjala, da smo uresničili stoletne sanje naših prednikov, in opominjala, da moramo državo varovati in ohranjati za naše vnuke. Z zastavo bomo pozdravili prijazne obiskovalce glavnega mesta ob njihovem prihodu in jim zaželeli srečno pot domov ob njihovem odhodu. Slovenski zastavi je mesto na Ljubljanskem gradu, na grajskem stolpu, zastava mesta Ljubljane pa naj ponosno plapola z mestne hiše,” je zapisala. Če se strinjate, da zahtevo posreduje županu Jankoviću, peticijo podpišite TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine