12.2 C
Ljubljana
četrtek, 30 marca, 2023

Izjava Mojce Škrinjar o nasilnih izgredih pred državnim zborom: »Napad na demokracijo, javno zdravstvo in napad na lastnino«

Piše: L. B.

Danes, 16. septembra 2021, je potekala novinarska konferenca poslanske skupine SDS in SMC o nasilnih izgredih, ki so se včeraj odvili pred Državnim zborom. Na novinarski konferenci sta govorila poslanka SDS Mojca Škrinjar in poslanec SMC Gregor Perič. 

»Rada bi povedala, da je bil včeraj zelo težek dan, neprijeten, ki je izkazoval napad na demokracijo, javno zdravstvo in napad na lastnino,« je povedala poslanka Mojca Škrinjar in nadaljevala, da je bilo delo poslancev in poslank ovirano, saj so v času dogajanja nasilnih protestov v Državnem zboru potekale razprave.

»Poleg tega, da je bilo delo ovirano, smo se počutili zelo ogroženo. Število ljudi se je namreč hitro višalo in nasilje se je stopnjevalo. Mislim, da je to nedopustno, vsi ki smo bili tam smo se počutili ogrožene. To ni način, da se izraža volja ljudi. Načini so drugi in naj povem, da je to oster protest naše stranke proti takšnim načinom izražanja mnenj,« je poudarila Mojca Škrinjar.

Ob zaključku je povzela svoje misli. »Danes smo se zbrali zato, da sporočimo javnosti o načinih, kako izražamo svoje mnenje, o delovanju demokracije.« Nadaljevala je, da je v tem trenutku potrebno razmišljati o javnem zdravju, cepljenju, testiranju in upoštevanju ukrepov. »Mi nismo sami, noben človek ni otok,« je zaključila.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine