12.2 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Iz oddaje Kdo vam laže: Če želi biti POP TV resna televizija, ne more vabiti komentatorjev tipa Maksuti, ki nima osnove z realnostjo!

Boris Tomašič je v svoji najnovejši oddaji Kdo vam laže postregel s tradicionalnim menijem razstiranja levičarskih laži in neumnosti, tokrat pa jim je dodal pohvalo POP TV – ju in igralcu Radu Muleju. POP TV – ju jo je namenil, ker so gostili Rada Muleja in kasneje tudi dva komentatorja različnih stališč, Radu Muleju pa zato, ker je na POP TV pohvalil, promoviral in spodbudujal k temu, da pomagamo zdravstvenim delavcem.

 

Oddaja Kdo vam laže, ki jo vodi Boris Tomašič, nikoli ne razočara s svojim odstiranjem levičarskih neumnosti in laži. Vsake toliko pa ponudi tudi pozitivno noto, ko opazi in pohvali, kar dobrega storijo osrednji mediji. Tokrat je Tomašič kar dvakrat pohvalil POP TV. Najprej zato, ker je gostila Rada Muleja in njegovo spodbudno sporočilo javnosti, nato zato, ker so pripravili soočenje, na katerega so povabili dva komentatorja različnih stališč in primitivnemu Alemu Maksutiju nasproti postavili Marka Balažica, ki je Maksutija postavil tja, kamor spada.

Najprej se je dotaknil Jaše Jenulla in poročanja POP TV o njem. Opozoril je, da so vsi problemi, ki jih je Uroš Slak omenjal v oddaji, predvsem posledica tega, da osrednji mediji takšnim kot je Jenull dajejo platformo. Da so ga oni ustvarili na podoben način kot so ustvarili Zlatana Čordića. V demonstracijo tega, za kakšnega umetnika (ne)gre, je Tomašič predvajal posnetek enega Jenullovih uličnih performansov.

Naslednjega se je lotil Alema Maksutija in delno tudi medijev, da ga sploh kamorkoli vabijo, saj gre za nekoga, ki ves čas žaljivo tvita in pomankljivo analizira, ima pa status politologa. POP TV je sicer obenem pohvalil, ker so mu vsaj nasproti postavili Marka Balažica.

Predvajal je dve Maksutijevi izjavi, ki sta bili “antijanšistični” puhlici, ne pa kakšna resna politična analiza. Maksutijevi puhlici sta bili, da je vlada enako Janez Janša, torej, da koalicijski partnerji v tej vladi nimajo glasu, kar je notorična laž, ki se jo da zlahka empirično ovreči, potem pa je govoril o “abolutizmu” in kot dokaz predstavil to, da doslej naj ne bi sprejeli nobenega amandmaja opozicije. Tomašič je njegovo puhlico zlahka ovrgel, ko je spomnil, da je enako ravnala opozicija, ko je bila na vladi.

Zadnja, ki se je je lotil, je bila poslanka iz vrst LMŠ Jerca Korče, ki je nastopila v oddaji s Tanjo Gobec, kjer je natresla kar nekaj nesmislov, najbolj “prepričljiva” pa je bila, ko je trdila, da novi protikoronski paket ne vsebuje pomoči malim in srednjim podjetjem. Tomašič je, v začudenju – kot vsi, ki smo to poslušali – zlahka ovrgel takšno neumnost, ko je pričel naštevati pomoč, ki so je deležni s.p – ji, delodajalci za svoje zaposlene, in tako naprej.

Boris Tomašič (Foto: Zajetje zaslona You Tube)

Aleš Ernecl

Zadnje novice

Sorodne vsebine