16.3 C
Ljubljana
sreda, 18 maja, 2022

(IZ MINUTE V MINUTO – VIDEO) Srečanje SDS v celjski regiji: premier Janša: V Sloveniji ne sme biti prvorazrednih in drugorazrednih

Piše: C. R., P. T. 

Slovenska demokratska stranka danes nadaljuje z regionalnimi srečanji. Prvo srečanje danes poteka v Frankolovem v organizaciji Celjske regijske koordinacije, takoj za tem sledi srečanje v Šentilju pri Velenju v organizaciji Savinjsko-šaleške regijske koordinacije.

15.20 Domačini so Janši izročili darilo z lokalnimi dobrotami. Nadaljuje se druženje ob živi glasbi. Igra ansambel Strauss.

15.10 Janša: Kdor ima Slovenijo v srcu, razume njene težave, razume tudi različnost ljudi. A brez vas ne moremo doseči vsega. “Hvala vsem, ki ste že pred prejšnjimi volitvami šli od vrat do vrat.” Prihodnji meseci bodo odločilni.

15.08 Janša: Simbolika satja, v Sloveniji imamo več kot 200 občin, Slovenija ni samo Ljubljana, vlada se tega zaveda, ne sme biti prvorazrednih in drugorazrednih. Naj gredo sinovi tožilcev na volitve in naj se izmerijo.

15:00 Janša: Vlada je v enem mesecu kljub predsedovanju obiskala tri slovenske regije, kar je več kot Šarčeva v celotnem obdobju. Na vsakem takem obisku se reši na stotine odprtih vprašanj. Vlada uspela rešiti tudi proračunska vprašanja. Slovenija še nikoli doslej ni prejela tako veliko evropskih sredstev. V prihodnjih letih se bo zato investiralo v številne projekte. Protesti v Ljubljani ne odražajo realnega stanja.

14.55 Janša nadaljuje: Nikjer po svetu ni tako težko glede tega in ni toliko nagajanja opozicije. Zaenkrat sami obvladujemo epidemijo, Nizozemska je morala bolnike voziti v Nemčijo. Treba je poskrbeti tudi, da življenje teče naprej. Vendar ne moremo ignorirati virusa, za katerega nekateri trdijo, da si ga je izmislila vlada. Slovenija dosega dobre rezultate, a tega ne boste videli na televiziji. Sami se bomo morali potruditi. Treba se je udeležiti volitev. Ob predsedovanju pa Slovenija skrbi tudi za probleme drugih, ne samo svojih.

14.52 Janša: Stehtali se bomo na vseh volitvah naslednje leto, razen evropskih. To je velik izziv, priložnost, pa tudi garanje. To druženje, ki je tako dobro obiskano, je del teh naporov. Od tega bo odvisno, kakšna bo Slovenija v prihodnosti, zato bo to prelomnica. V teh mesecih, ki so pred nami, se ne moremo ukvarjati zgolj s predvolilno kampanjo. “Imamo epidemijo, kjer slovenska politika ne nastopa enotno kot ekipa, ampak dobivamo polena pod noge. V tem je Slovenija posebnost. Takega nagajanja, kot smo ga mi deležni, ne najdete nikjer. Zato plačujemo večjo ceno. Povsod so sicer protesti po Evropi zaradi ukrepov, to je cena demokracije, a prav pri nas je to vedno v ospredju in se podžiga proteste. Imamo celo državne institucije, ki delajo za to, da bi bilo več okužb.”

14.50 Predsednik SDS Janez Janša nagovoril ljudstvo: “Predvsem bi se zahvalil za zelo dobro udeležbo, čeprav nobeno regijsko srečanje doslej ni bilo slabo obiskano. /…/ Nekaterih obrazov se spominjam že iz časa devetdesetih let.” Ker v Sloveniji ni prostora, kjer bi se lahko zbrali, so organizirali regijska srečanja. Na vsakem takem srečanju se zbere toliko ljudi kot na srečanjih drugih strank za celo državo. Janša je pohvalil nogometno tekmo in fairplay.

14.45 Znova nastopa Mohor s harmoniko, pridružil se mu je Ksaver, ki je zapel “Zakrivljeno palico v roki”.

14.15 Kandidira tudi Simon Kroflič iz občine Štore, kjer je občinski svetnik. Kot pravi, razvoj gradi Slovenije. Mag. Marjan Ferjanc pa bo na listi SDS za poslanca kandidiral v Celju. Pravi, da imamo poleg covida 19 tudi t. i. levi virus. Zaradi njega poštovanja skoraj ni več, je v velikem upadu. Tudi zaupanje upada, ljudje nočejo na volitve, pravi. Štefka Pavčnik, predsednica OO SDS Laško: Sistem zdravstva še vedno ne deluje dobro, prevelike čakalne vrste. Poskrbeti je treba za družine, pa tudi za krajši čas za izdajo gradbenega dovoljenja, nanj je treba čakati več let. Urediti je treba sodstvo. Anton Štrubej iz občine Rogatec pa kandidira v Obsotelju. Član SDS je od leta 1990. Po njegovo je Janševa vlada prvič prinesla napredek v ta del Slovenije. Bojan Podkrajšek pa je poslanec iz Slovenskih Konjic in sicer drugi mandat. Janševa vlada nas je končno vrnila v normalnost, pravi. V parlamentu mora biti prihodnjič vsaj deset poslancev več. Vsi moramo na volitve! Lucija Vrhovšek Jančič pa prihaja iz šolstva, deluje v Zrečah.

Poslanski kandidati iz celjske regije (foto: Jože Biščak)

14.10 Jelka Godec bo znova kandidirala za poslanko. Kot pravi, še ni zadovoljna z dogajanjem v zdravstvu. Pripravljena je zastaviti vse svoje moči za to. Za poslanca bo kandidiral tudi Damjan Muzel, predsednik SDS Vojnik, doma je iz Frankolova. Je ekonomist, član SDS je od leta 2007.

14.00 Desetletni domačin Matevž Perc na harmoniko igra “Na Golici”.

13.50 Aleš Hojs, notranji minister in podpredsednik SDS, povedal, da se je neformalno srečal z ravnateljico lokalne osnovne šole, ki je sama prišla iz osrednje Slovenije v Frankolovo. Tu ni problema z maskami, PCT, ni problemov z znanjem slovenskega jezika. V osrednji Sloveniji je to problem. “Nihče nima nič proti priseljencem.” Prav pa je, da se prilagodijo. V Ljubljani pa se dogaja žal nasprotno. Pri nas lažejo o tem, da smo imeli najdlje zaprte šole. Velike težave s sodstvom, tudi z ustavnim sodiščem, ki je tudi po mnenju Petra Jambreka skrajno spolitizirano. Tudi policija bi morala bolj strokovno pristopiti k dogodkom v Ljubljani, ker lahko nasilje eskalira.

13.40 Evropska poslanka in podpredsednica SDS Romana Tomc: Slovenija vstopila v drugo polovico svojega predsedovanja. Slovenska javnost pa sploh ne ve, kaj se dogaja v zvezi s predsedovanjem. To pomeni, da Slovenija dela odlično. Če bi bilo kaj narobe, bi MSM takoj poročali o tem. Situacija v Evropi pa je žal precej konfuzna. CDU je v Nemčiji izgubila volitve, verjetno bo tudi nova vlada iz levice. S tem bo treba živeti. Pomembno je, da imamo v Sloveniji desnosredinsko vlado in da jo ohranimo. Slovenija ima zelo dobre gospodarske kazalce.

foto: Veronika Savnik

13.32 Dominik Štrakl (SDM) predstavil aktivnosti Slovenske demokratske mladine, ki se povezuje s sorodnimi organizacijami v domovini in tujini. Organizirali so tudi Mladinski strateški forum, SDM je tako zelo aktivna v podmladku Evropske ljudske stranke. Kot pravi, je pri nas problem, ker imamo popačene informacije o politiki, zaradi česar je naša svoboda pri izražanju politične volje okrnjena.

13.30 Mohor Jevšenak na harmoniko zaigra skladbo “So še rožce”.

13.25 Predsednik celjske regijske koordinacije SDS Branko Bračko pohvalil vlado, ki deluje v izjemnih okoliščinah. Prepričan je, da bo SDS naslednje leto na vseh volitvah uspešna.

13.20 Predsednik SDS Vojnik Damjan Muzel: Stranka gradi in gradi boljšo Slovenijo. To je treba prenesti med ljudstvo, ker mediji tega ne bodo storili. “Bog živi Slovenijo!” Župan Vojnika Branko Petre: Uspešnost nam zagotavlja sedanja vlada, ki je prva po dolgih letih razumela, kakšen je pomen lokalnih skupnost. Za slednje je vlada namenila več denarja, da lahko občine delajo boljše.

13.15 Srečanje se je uradno začelo, prisotni so Janez Janša, podpredsedniki SDS: evropska poslanka Romana Tomc, minister Aleš Hojs, državna sekretarka Jelka Godec; državni sekretar Vinko Gorenak, Dominik Štrakl, župani iz občin na območju Celja, predsedniki in člani izvršilnih odborov SDS. Srečanje se je začelo s slovensko himno, zapela jo je Kaja Grašič.

13:06 Na prizorišče pod velikim šotorom je prišel predsednik vlade in predsednik SDS Janez Janša.

12.50 Na prizorišču pred graščino pri Frankolovem se zbirajo udeleženci.

12.25 Tekma se je končala z izidom 7:7. Kar tri zadetke je dal predsednik vlade Janez Janša.

1.30 Začetek nogometne tekme med člani OO SDS Vojnik in poslanci na eni strani ter člani vlade na drugi strani v spomin na dolgoletnega predsednika OO SDS Vojnik Milana Dečmana.

foto: Veronika Savnik

Videoposnetek nogometne tekme:

 

 

Sorodne vsebine