9 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Ivo Bajec za župana Kranja kandidira s podporo SDS, NSi in SLS

Za funkcijo župana Mestne občine Kranj se bo kot neodvisni kandidat potegoval tudi Ivo Bajec, ki ga pri kandidaturi podpirajo SDS, NSi in SLS. Kot je na današnji predstavitvi v Kranju povedal Bajec, se je za kandidaturo odločil, ker so v Kranju potrebne spremembe. Kranj je zaspal, postati pa mora gonilno mesto Gorenjske, je poudaril.

Bajec je prepričan, da je treba v Kranju marsikaj konkretno spremeniti. Njegova vizija je dvig kakovosti življenja vseh občanov, glavni cilji pa učinkovita občinska uprava, zaupanja vreden in pregleden sistem finančnega poslovanja občine, skrb za okolje, izboljšanje obstoječe infrastrukture, celostna in trajnostno naravnana ureditev prometa ter preudarna socialna in stanovanjska politika.

“Kranj je postal spalno naselje, je mrtvo mesto, ki je obstalo,” je izpostavil Bajec in dodal, da mora Kranj kot center Gorenjske postati povezovalec znanja in gospodarstva v regiji. Prav tako je treba dvigniti prepoznavnost Kranja kot eko turističnega in podjetniškega mesta ter mesta športa in kulture.

Kot župan se bo zavzemal za krepitev podjetništvu naklonjenega okolja in krepitev infrastrukture, ki bo omogočala povečanje števila novih delovnih mest, izgradnjo novega doma in oskrbovanih stanovanj za starejše občane, štiripasovnico Kranj – Šenčur, obnovo stadiona in športnega centra Kranj, vzpodbujanje turizma ter povečanje kapacitet vrtcev.

57-letni Bajec je bil rojen v Kranju. Zaposlen je v Slovenskih železnicah, kjer vodi več kot 440 delavcev na področju logistike. Prepričan je, da je njegova prednost pred ostalimi županskimi kandidati v tem, da ni bil še nikoli v politični stranki in v politiki. Kandidaturo bo vložil kot neodvisni kandidat s podpisi volivcev, ki jih je že zbral dovolj. Kandidaturo bo vložil v četrtek, pri njej pa ga podpirajo pomladne stranke.

“Že dolgo v Kranju ni bilo koalicije sorodnih strank, tokrat pa je nastala v podporo neodvisnemu kandidatu. Stranke smo se odpovedale lastnim kandidatom, ker želimo stopiti skupaj, se povezati in Kranj zgraditi drugače, kot je bila politika zadnjih let, ko je Kranj izgubil osrednje mesto v regiji,” je izpostavil predsednik kranjskega mestnega odbora SDS Branko Grims.

“Nam je Bajec všeč, ker ni član nobene od strank in lažje deluje povezovalno. Ima vodstvena in strokovna znanja, pomembna pa nam je tudi njegova poštenost in odkritost,” je povedala Irena Dolenc iz NSi. Janez Porenta iz SLS pa verjame, da bodo z Bajcem kot županom dosegli to, da se bo Kranj razvijal kot celota, torej tudi podeželje, in da bodo krajevne skupnosti dobile več veljave.

Zadnje novice

Sorodne vsebine