14.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Istospolni bi spet radi posvajali otroke! Bodo za dosego svojih nakan izrabili ustavno sodišče?

Slovenci smo na zadnjem referendumu o družinskem zakoniku, posvojitvi otrok istospolnim partnerjem, rekli odločen NE! Sedaj je zadeva na ustavnem sodišču.

Izraženo voljo volivcev pa želi nekakšen varuh načela enakosti Miha Lobnik zaobiti kar preko presoje ustavnega sodišča.

Tako leve stranke, velike poraženke referenduma, še iz časa Cerarjeve vlade sedaj mrzlično iščejo rešitve, se sprenevedajo in potvarjajo dejstva ob pomoči levih medijev o tem, kako zaobiti pravila (ljudsko voljo), da bodo lahko posvajali otroke. Uzakoniti namreč želijo izenačitev zakonske zveze z skupnostjo dveh oseb istega spola. Pet let po zadnjem družinskem referendumu si tako LGBT aktivisti želijo spremeniti voljo ljudstva. Zagovornik načela enakosti Miha Lobnik, ki se je kot gejevski aktivist in organizator kampanje izpostavil tudi pri referendumu leta 2015, je na poziv dveh posameznikov Družinski zakonik, Zakon o zakonski zvezi in Zakon o partnerski skupnosti vložil v ustavno presojo. Ustavno sodišče je k mnenju pozvalo tudi vlado.

Istospolni pari bi radi posvajali otroke

Na dopisni seji je vlada sprejela mnenje, da je trenutna ureditev v skladu z ustavo. Posebej izpostavljajo, da je posvojitev namenjena predvsem koristi otroka in ne pravicah odraslih, zato odrasli tudi ne morejo biti diskriminirani na podlagi izvrševanja te pravice. Prihodnost sedanje ureditve družinskih razmerij je tako sedaj prepuščena ustavnemu sodišču. Piše portal Domovina.je.

Aktivist Miha Lobnik (foto: STA)

Vladno mnenje trenutno še ni javno dostopno, smo pa neuradno uspeli izvedeti, s katerimi argumenti vlada Ustavnemu sodišču dokazuje, da je trenutna ureditev v skladu z ustavo. Pri tokratnem odločanju ustavnega sodišča ne gre zato, kakšna ureditev bi bila bolj pravilna ampak gre zgolj za vprašanje, ali je trenutna ureditev v neskladju z Ustavo. Vlada je prepričana, da ni.

Levičarji tako radi poudarjajo, da ima oblast v Sloveniji ljudstvo, kar pravi 1. člen Ustave Republike Slovenije. Torej se mora ljudska volje izražena na referendumu tudi upoštevati. Ustavno sodišče ne more biti več od volje ljudi? Ali pač?

Vir: eMaribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine