11.8 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Islamizacija v podjetju Iskraemeco? Avtorji anonimke trdijo, da so tudi tam zavladali »novi časi«

Kranjsko podjetje Iskraemeco je sicer znano po proizvodnji števcev za elektriko. Zamenjava lastništva pa je očitno povzročila tudi spremembo logotipa, kjer prevladuje »arabski stil« – vsaj tako trdijo avtorji anonimke, ki smo jo prejeli v uredništvu.

 

Kot trdijo, je bil v prvotnem logotipu znak plus, ki pa je očitno preveč spominjal na križ, zato so ga zamenjali z drugim simbolom, ki bolj spominja na polmesec. Avtorji anonimke – zelo verjetno gre za zaposlene – trdijo tudi, da morajo v njihovi jedilnici jesti halal meso in poslušati glasno muslimansko glasbo. Vsi nemuslimanski verski simboli, ki so jih imeli zaposleni, naj bi bili odstranjeni, denimo križ, podobica ali kaj podobnega, zato pa so nekaj običajnega napisi v arabščini. Po nekaterih namigih naj bi v enem od skladišč celo načrtovali ureditev muslimanske molilnice. Vodstvo podjetja naj bi zaposlila tudi levičarsko aktivistko Mojco Markizeti, ki naj bi skrbela, da materiali za izdelavo števcev prihajajo z »nekonfliktnih območij«, to pa so muslimanske države.

Koliko držijo navedbe iz anonimke, seveda preverjamo. A res je tudi, da je to najprej stvar lastnika, ki prihaja iz večinsko muslimanskega Egipta, to pa je koncern El-Sewedy. Jasno pa je, da prihod »težke živine« iz muslimanskega sveta za seboj potegne posledice …

Zanimivo je sicer, da smo Markizetijevo našli tudi na spletni strani podjetja, kjer skrbi za trajnostne projekte, navsezadnje je tudi ustanoviteljica gibanja TRS (Trajnostni razvoj Slovenije). Res pa je tudi, da na spletni strani podjetja še vedno kraljuje stari logotip, čeprav je podjetje v lasti Egipčanov že od leta 2007 dalje. So nam pa avtorji anonimke poslali tudi fotografijo novega logotipa, za katerega ni izključeno, da se na zahodnih trgih verjetno ne uporablja …

Ob tem naj povemo, da smo na sedež podjetja poslali tudi novinarska vprašanja o navedbah iz anonimke. Poslali so nam naslednji odgovor:

V Iskraemecu smo se že pred leti podali na pot preobrazbe iz proizvajalca števcev električne energije v ponudnika celovitih rešitev na področju pametnega merjenja. Danes smo eden izmed vodilnih ponudnikov na našem področju in celo drugi največji ponudnik na področju EMEA (Evropa, Bližnji vzhod in Afrika) regije. Prisotni smo tudi v Latinski Ameriki in Rusiji. Na nemškem in nizozemskem trgu nam je uspelo celo zasesti prvo mesto med konkurenti. Skladno s to preobrazbo smo se v podjetju odločili, da svoj uspeh pričnemo odražati tudi z novo grafično podobo. Posledica tega je nova oblika logotipa, ki smo ga prvič predstavili na največjem dogodku v Evropi v naši industriji, European Utility Week prejšnji teden na Dunaju. Kot omenjeno, logotip odraža našo preobrazbo, rast in razvoj podjetja in je v skladu z modernimi oblikovalskimi smernicami. Iskraemeco je poleg tega, da je eden izmed vodilnih ponudnikov rešitev pametnega merjenja tudi pionir na področju trajnostnega razvoja v industriji. Na tem področju smo zasnovali celovito in dolgoročno strategijo podjetja. Za slednjo in za vse naše aktivnosti povezave s tem smo že prejeli številne nagrade in priznanja tako v Sloveniji kot v tujini. Nazadnje tudi nagrado za Zlato inovacijo leta, ki jo vsako leto podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije. Naj omenim tudi, da smo kot pionir na področju trajnosti in krožnega razvoja prepoznani s strani naših kupcev in partnerjev po vsem svetu. Vse navedbe, ki ste jih prejeli v anonimki so popolnoma nesmiselne.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine