8.5 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Iščejo se Mladi upi: Do 10. 11. 2020 je odprt razpis za podporo mladim talentom s področij umetnosti, znanosti in (para)športa

Zavod vse bo v redu in Zavarovalnica Triglav že osmo leto zapored objavljata razpis »Mladi upi 2020« in k sodelovanju vabi mlade nadarjene športnike, para-športnike in umetnike, stare od 16 do 19 let, in obetavne znanstvenike, stare od 17 do 20 let. Razpis bo komnčan 10. novembra 2020.

Javnosti zdaj že dobro poznani projekt Mladi upi ima pomembno poslanstvo, saj s finančnimi sredstvi podpira mlade, še ne uveljavljene talente s področij športa, para-športa, umetnosti in znanosti. Zanje je projekt priložnost, da si lahko še bolj okrepijo svoj talent, uresničijo zadane cilje ter se bolje posvetijo razvoju svojih karier. Projekt Mladi upi je od svoje ustanovitve leta 2013 uspešno podprl že 88 perspektivnih mladih. Skupaj z televizijsko hišo Pro Plus je bilo preko razpisa mladim podeljeno že več kot 350.000 EUR. Do sedaj je vsaka generacija prejela okoli 50.000 EUR. Kar nekaj prejemnikov sredstev preteklih let danes s svojimi uspehi navdušuje domačo in mednarodno javnost, med njimi lahko izpostavimo Tima Gajserja, Janjo Garnbret, Timija Zajca, Alexa Cisarja, Nikolo Pajanovića in Alekseja Jurco. »Ponosni smo, da smo prepoznali njihov potencial in spremljali njihov razvoj, ki danes žanje neverjetne uspehe. Hkrati smo veseli, da bomo lahko javnosti kmalu predstavili nove nadobudne in perspektivne mlade posameznike iz vse Slovenije in skozi njihove zgodbe izpostavili pomen razvoja mladih talentov za prihodnost naše družbe,« pravi Tjaša Kolenc Filipčič, direktorica zavoda Vse bo v redu.

Strokovna komisija razpisa »Mladi upi 2020«, ki jo sestavljajo ugledni strokovnjaki in predstavnik zavarovalnice, bo na podlagi prejetih prijav pripravila ožji izbor 20 finalistov, ki bodo objavljeni do konca letošnjega novembra na spletni strani www.mladi-upi.si. Izmed teh bodo nato člani komisije določili najmanj 7 nadarjenih posameznikov, ki bodo prejeli finančna sredstva, en mladi up pa bo nagrajen na osnovi javnega glasovanja na spletni strani projekta (www.mladi-upi.si). Zmagovalci bodo znani v prvih dneh januarja 2021. Sredstva iz sklada so namenjena zlasti tistim stroškom, ki mladim omogočajo boljše razmere za delo, kot je npr. pridobivanje dodatnega znanja, kritje stroškov za prijavnine in potovanja za izobraževanja, izpopolnjevanja, tekmovanja in jih mora kriti mladi talent oziroma njegova družina. Prijavitelji mladih upov so športni klubi, društva, šole, javni zavodi ali druge organizacije, v katerih so posamezniki aktivno vključeni in tam (uspešno) delujejo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine