23.9 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Igor Pribac na Twitterju pritlehno odstrel medvedov primerja z migranti?!

Odsluženi profesor s filozofske fakultete Igor Pribac je slovenski javnosti znan predvsem kot mnenjski voditelj in politični aktivist skrajne levice, ki ga zapriseženi levičarji častijo kot nekakšnega mnenjskega guruja in neformalnega vodjo. Nekoliko manj v čislih ga imajo njegovi študentke in študentje, ki ga opisujejo kot površnega, ideološkega in vase zagledanega človeka, ki zna biti nesramen, izključujoč in ideološki. Ideološkost in nestrpnost do vsakršne normalnosti in zdrave pameti pa ga spremljata tudi pri njegovih objavah na družbenih omrežjih, predvsem na Twitterju. Tokrat je v isto vrečo vrgel medvede, volkove in migrante in še enkrat več dokazal svojo hudo ideološko zaslepljenost in nestrpnost do drugače mislečih.

Tokrat se je ponovno, s pritlehnim namigovanjem na podobnost med odstrelom medvedov, volkov in “odnosom nekaterih” do migrantov, lotil slovenskih opozicijskih strank ter jih v tvitu namigujoče obtožil, da bi, če bi bilo to mogoče, vprašanje migrantov reševali podobno, kot bomo rešili preveliko število medvedov in volkov.

 
 

Volkovi, migranti, medvedi. Enačba je že tu. Vzpostavljajo jo iste stranke na isti strani fronte v dveh ločenih spopadih. Odstrela osebkov dveh od treh skupin se veselijo kot tolažilne nagrade.

 

In kaj o njem pravijo študenti? Predvsem to, da ni prav nič akademski, so pred časom zapisali v Demokraciji. “Je popolnoma neodgovoren in zagledan vase. Svojih napak ne prizna nikoli, tudi če na primer zamudi, pozabi na izpite ali pa ne vnese ocen in se tako ne moreš prijaviti na naslednji rok. Izpitov sploh ne prebere. Od vseh ostalih pa zahteva popolnost. Baje na nekem roku sploh ni vedel, kakšna je izpitna literatura in je ljudi spraševal neko knjigo, ki je sploh ni navedel – toliko o njegovi resnosti. O vsakem si ustvari neko mnenje in potem ga na tak način tudi obravnava – če si mu všeč, je prijazen, drugače je lahko zelo nesramen (preko mere dopustnega).Verjetno ga pozitivno ocenjujejo prav taki ljubljenčki, do katerih je korekten, do ostalih pa je lahko zelo nefer.”

Oglasil se je tudi študent dvopredmetnega programa teologija in filozofija, ki je zapisal: “Meni je rekel: ker ste s teološke, ste bolj neumni od ostalih. Mislim, kako si lahko to privošči?” Nek drug študent pa je izrazil mnenje, da je pravzaprav vseeno, kaj si študenti mislijo o profesorjih, saj se na FF nič ne spremeni. “Če bi se držal vsaj minimalnih etičnih standardov in kvalitete, potem Pribac že dolgo ne bi bil več na faksu. Ampak itak je vsem vseeno za mnenje študentov …”

Jaz ne bi zdaj tukaj mešal ILEGALNIH migrantov, ki nimajo s fake dokumenti kaj početi v urejenih državah, z živalmi. Nihče tudi ne strelja migrante, samo ostanejo naj, kjer so, če si legalno ne uredijo papirjev zaradi česarkoli.

 

Saj. Medvedi migrirajo in migranti so kosmatinci. Oboji skupaj so osrednje varnostno vprašanje SLO. Samo ene lahko odstrelimo. Všečkov Erlahovemu čivkov ne pomnete?

 

“Kot profesorju mu dajem negativno oceno. Vase zagledan, ideološko zaslepljen, nesposoben vzpostaviti kakršen koli dialog s študenti. Ubija samozavest študentov, ker jim dobesedno uničuje še tisto, kar je v njih pozitivno. Ne hvala za take profesorje!”

 

Sredozemsko morje? Tudi bližje. Vsaj 4 utopljeni pribežniki v Kolpi, so vsaj posredno in vsaj deloma nedvomno tudi posledica postavitve tehničnih ovir. @bmz9453 temu pasivno agresivnemu odstrelu da odvezo: ni pravne odgovornosti SLO za kršitve ČP izven teritorija SLO.

 

“Je kdo pogledal njegov COBISS? Sramota za univerzo, da zaposluje take ljudi. Še gimnazijski učitelji imajo več objav.”

“Kolega Pribac je poznavalec politične teorije, v splošnem smislu. Definitvno pa se gre strinjati s kritikami o njegovi profesionalnosti, odprtosti (glede na to, da se profilira za liberalca) in dogmatičnosti (vsega pač liberalna doktrina ne more ‘imeti prav’). Tudi njegov odnos do študentk in študentov zna biti hudo nepravičen in sporen (kar sicer sam poskuša definirati in izpostavljati za bistvo delovanja v družbi). Sam sicer ne želim biti nesramen ali žaljiv, vseeno pa bi pričakoval, da se pristojni vprašajo, kdo predava na naši univerzi, poleg tega, da bi se kolega Pribac lahko zamislil nad svojim delovanjem in ravnanjem. Verjamem, da ima vsak izmed nas neke travme iz preteklih obdobij, vendar kljub temu menim, da jih mora v osnovi razrešiti sam in ne preko študentk in študentov,” so zapisali njegovi študentke in študenti za Demokracijo.

@IgorPribac @Nova24TV A vseeno bo to kot kaže postal problem. Kulturne razlike so velike.

 

@surfon @Nova24TV Si mlad moški in imaš naenkrat na dosegu to, kar si včasih videl na TV in v sanjah. Kaj storiš v zavetju teme in gruče?

 

Spomnimo, Pribac je že v preteklosti branil migrante pred obtožbami spolnih napadov. Takrat je njihova sprevržena dejanja upravičeval z besedami: “Si mlad moški in imaš naenkrat na dosegu to, kar si včasih videl na TV in v sanjah. Kaj storiš v zavetju teme in gruče?”

Franci Donko

Zadnje novice

Sorodne vsebine