0.5 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Ignoranci Šarca do lastnega naroda ni videti konca: Ker ni sklical Sveta za nacionalno varnost, se bodo ljudje organizirali sami! Danes protest v Črnomlju!

Predsednik vlade Marjan Šarec je pozive na shode in k sklicu seje Sveta za nacionalno varnost danes ponovno označil za propagando stranke SDS. Število migrantov se res nekoliko povečuje, a policija zagotavlja varnost, zato je tudi predlagala postavitev dodatne panelne ograje. “Toliko je predsedniku vlade z 12 % podporo volivcev mar za ljudi: Za Šarca je njegova lastna podoba 100x večja prioriteta kot vaša varnost. Sklical je SNAV zaradi domnevnih pritiskov na POP TV, vi pa ste mu zadnja skrb,” pa je Šarčev odziv komentiral vodja opozicije Janez Janša.

 

Pred nami so evropske volitve, le še dobrih 14 dni je do takrat, je Šarec spomnil v izjavi za medije ob robu slavnostne akademije ob mednarodnem dnevu babic in mednarodnem dnevu medicinskih sester. Medtem pa v državo dnevno vdira več kot sto migrantov, dogajajo se vlomi v objekte Slovencev, kraje, ropi, pretepi in nazadnje celo ugrabitev. Vse skupaj kaže, da so vladi zadeve že zdavnaj spolzele iz rok. Zaradi izrednih razmer civilne iniciative ob južni meji ob 17. uri napovedujejo skupen protest v Črnomlju.

Šarec pravi, da sistem deluje, dnevno v državo vstopa več kot sto nezakonitih migrantov
Premier je sicer priznal, da se število migrantov nekoliko povečuje, zato je policija nedavno tudi podala dodatne predloge za ukrepanje, med drugim za postavitev dodatne panelne ograje in spremembo azilne zakonodaje. Kot je poudaril Šarec, je ograjo mogoče namestiti v razmeroma kratkem času, saj so jo naročili že pred časom. Kot je še zatrdil, policija zagotavlja varnost. “Ne trdim, da ne more priti do nobenega izrednega dogodka,” je dejal premier in pri tem mislil na sredino ugrabitev starejšega Belokranjca, ki so je osumljeni štirje tujci, ki so v državo prišli nezakonito. Toda policija je takoj ukrepala in italijanskim kolegom posredovala informacije, osumljenci pa so bili kmalu že v Sloveniji, je spomnil premier in ponovil: “Sistem torej deluje.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine