6.4 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Humanitarno društvo Babi bi raje denar, kot hrano!

Mariborčan, ki je društvu Babi daroval pakete s prehrano, je z darovanjem pomoči potrebnim prenehal, saj je dobil občutek, da društvo »raje« zbira finančna sredstva, kot materialna sredstva.

Upajmo, da ne pišemo o še eni žalostni humanitarni zgodbi. Pisali smo že o dobrodelnem društvu za pomoč starejšim Babi, ki po Mariboru pošilja srce parajoča elektronska sporočila o domnevnih ljudeh v stiski, hkrati pa že poziva k nakupom prehrambenih paketov ali nakazilu denarja. Tudi položnice v fizični obliki so Mariborčani in Ptujčani že prejeli v poštne nabiralnike.

Kot piše portal Maribor.info, je Mariborčan drušvu Babi želel darovati hrano in oblačila, saj so pri Babi pisali, da najbolj potrebujejo denarna sredstva, vzamejo pa tudi hrano, oblačila, stvari za gospodinstvo in tako dalje. Mariborčan se je odločil da jim podari pakete hrane. Paketa bi naj bila namenjena dvema posameznikoma, za 59-letno L. A. iz Maribora in za64-letnega L. R. iz Maribora, en paket je bil v vrednosti okoli 70 evrov.

Paketa je nameraval Mariborčan poslati po pošti, a si je zaradi teže premislil in raje poklical predsednico društva Anico Štuhec, da bi paketa dostavil v Kidričevo: »Predsednica ni bila zainteresirana za dostavo v Kidričevo, zato so se z Mariborčanom dobili na parkirišču v Borovi vasi v Mariboru in tam sta s partnerko paketa tudi predala. Obljubljeno je bilo, da bo dobil dokaz, da sta bila paketa dostavljena, a to se ni zgodilo.«

»Čez čas je spet poklical predsednico in ji dejal, da ima spet nekaj stvari za društvo, predvsem oblačila in hrano, in jo vprašal, kam ji lahko znova dostavi zbrane pakete. Dejala je, da bo sama prišla po stvari, ko pa jo je Mariborčan prosil, naj prinese zraven še dokaze za vse stvari, ki jih jih do sedaj prispeval za ljudi, se je za humanitarko zgubila vsaka sled. Nekajkrat jo še poklical, a brez uspeha. Potem pa je stvari dal drugam, takim, ki cenijo tak paket hrane in oblačil.

Bi bilo pa potrebno tudi tu pregledati finančno poslovanje društva babi, za koga in koliko danerja se zbira za pomoči potrebne.

M.G.

Vir: https://e-maribor.si/humanitarno-drustvo-babi-bi-raje-denar-kot-hrano/

Zadnje novice

Sorodne vsebine