29.2 C
Ljubljana
sreda, 16 junija, 2021

Hitro napredovanje policista Zalokarja, s katerim naj bi živela generalna direktorica policije Tatjana Bobnar

V uredništvo smo prejeli pisanje o dogajanju znotraj policije, ki jo trenutno vodi Tatjana Bobnar. Vir med drugim piše, da naj bi pod taktirko Bobnarjeve policista Gregorja Zalokarja brez potrebne izobrazbe iz Policijske uprave Celje premestili na Generalno policijsko upravo. In sicer v Center za raziskovanje in socialne veščine. Na delovno mesto višji policijski inštuktor. Pri čemer vir opozarja na ironijo, da je Zalokar vpisan na višjo policijsko šolo, saj ima zgolj srednješolsko izobrazbo. In naj bi pri Bobnarjevi celo opravljal izpit iz kazenskega prava. Pri tem pa naj bi bila taista Tatjana Bobnar tudi njegova nova življenjska sopotnica – skupaj pa sta večkrat opažena v bližini službenega stanovanj policije v ljubljanskem predelu Moste – Polje. Zalokar pa naj bi Bobnarjevi tudi svetoval, kako naj vodi policijo.

Na spletni strani policije smo našli sporočilo za javnost, v celoti je dostopno na povezavi, iz katerega je razvidno, da je Zalokar predsednik društva Modra družina, s katerim je Bobnarjeva 5. februarja letos podpisala sporazum. Kar je manj kot pol leta po tistem, ko je bilo društvo ustanovljeno. V javno dostopnih evidencah je razvidno, da je bilo društvo ustanovljeno 8. novembra lani.

Informacije iz pisma smo zato preverjali pri Zalokarju, ki smo ga spraševali: – Ali drži, da imate končano srednješolsko izobrazbo in ste vpisani  na višjo policijsko šolo?
– Na podlagi kakšnih kvalifikacij ste bili premeščeni na delovno  mesto višji policijski inštuktor na Center za raziskovanje in  socialne veščine?
– Zakaj ste bili premeščeni iz PU Celje? Kdaj in na čigavo pobudo?
– Od kdaj svetujete generalni direktorici policije Tatjani Bobnar?
– V kakšnem zasebnem odnosu ste s Tatjano Bobnar?

Zalokarjevo pojasnilo objavljamo v celoti: ” V zvezi z vašo poizvedbo vam posredujem relevantna dejstva. Od 1.5.2019 sem zaposlen v Centru za raziskovanje in socialne veščine, organiziranem pod okriljem Policijske akademije. Delo opravljam v nazivu višji policist I – inštruktor PA, pri čemer ob prehodu iz PP Celje nisem napredoval ne v nazivu, ne v plačnem razredu. V tej zvezi je edina sprememba, ki sem jo pri tem občutil, v tem, da je moj mesečni dohodek zaradi izgube določenih dodatkov znatno nižji. Pogoje za zasedbo delovnega mesta, s pridobljeno stopnjo izobrazbe vred, izpolnjujem. Center za raziskovanje in socialne veščine, ki se znotraj policije ukvarja s sistemskim pristopom k vprašanjem psihološke dejavnosti in podpore zaposlenim, medsebojnih odnosov in upravljanja konfliktov, enakosti spolov in spoštovanja raznolikosti, etike in integritete, varovanja dostojanstva zaposlenih in delu policije v večkulturni skupnosti, vodi dr. Robert Šumi in prav on je bil tisti, ki je predlagal mojo premestitev, potem ko se je želela policija sistemsko ukvarjati tudi s vprašanjem solidarnosti v policiji. Interes, posluh in čut za omenjeno področje sem izkazal z ustanovitvijo Modre družine, dobrodelnega društva zaposlenih v policiji, ki je od idejne zasnove do realizacije moj projekt, h kateremu sem privabil večje število sodelavcev. Društvo je nastalo kot posledica želje po pomoči sočloveku, kar je ena izmed temeljnih vrednot, člani organov društva pa v vsem tem času za lastno aktivnost v društvu nismo prejeli nikakršne materialne koristi. Kot dodatna referenca pri premestitvi je služilo moje članstvo v delovni skupini za psihološko pomoč in podporo v policiji, pri čemer sem v času pred premestitvijo v sklopu omenjene delovne skupine nudil psihološko podporo večjemu številu policistov.

Dodatno pojasnjujem, da nisem v funkciji svetovalca generalni direktorici policije in ji nikdar nisem svetoval, sem pa v zadnjem mesecu in pol, skupaj z drugimi predstavniki policijske akademije, sodeloval pri predstavitvi možnega, predhodno z vodjo Centra za raziskovanje in socialne veščine usklajenega modela implementacije solidarnosti v sistemski okvir policije. O vprašanjih, ki zadevajo moje zasebno življenje, z javnostjo ne bom razpravljal.”

Ker Zalokar na vprašanje o svoji izobrazbi ni odgovoril, smo informacije iskali v bazi Cobiss. Kombinacija imena Gregor in priimka Zalokar se sicer večkrat pojavi, a v zvezi s temami, ki se tičejo policije in pomoči sočloveku, zadetkov nismo našli. Kar bi utegnilo pomeniti, da ima inštruktor Zalokar res zgolj srednješolsko izobrazbo.

In čeprav Zalokar pravi, da njegovo društvo, ki ne obstaja še niti leto dni, materialne koristi nima, je iz aplikacije Erar razvidno, da so že naslednji mesec po njegovem obisku pri Bobnarjevi pričeli od MNZ prejemati nakazila. In v osmih mesecih se jih je nabralo že za skoraj devet tisoč evrov.

Škandal24

Zadnje novice

Sorodne vsebine