21.1 C
Ljubljana
sobota, 20 julija, 2024

Halal šolstvo? Mufti Porić ministru Feldi predstavil ugotovitve o obrokih brez svinjine v vzgojno-izobraževalnih ustanovah

Piše: C. R. 

Mufti Nevzet Porić se je danes sestal z ministrom za vzgojo in izobraževanje Darjem Feldo in mu predstavil ugotovitve delovne skupine za zagotavljanje obrokov brez svinjine v slovenskih vzgojno-izobraževalnih ustanovah. Porić se je zavzel za reševanje problematike, podrobnejše ugotovitve bodo predstavili jeseni, so sporočili z islamske skupnosti.

Člani delovne skupine so pripravili temeljito analizo praks in izzivov pri zagotavljanju obrokov brez svinjine v slovenskih vzgojno-izobraževalnih ustanovah.

Ugotovitve so pripravili na podlagi anketnega vprašalnika in sedemtedenske analize šolskih jedilnikov vseh slovenskih osnovnih šol.

Minister Felda se je na sestanku seznanil z ugotovitvami in začel aktivne pogovore o iskanju ustreznih rešitev za boljše zagotavljanje obrokov brez svinjine v slovenskih vzgojno-izobraževalnih ustanovah za vse tiste, ki svinjine ne konzumirajo iz verskih in drugih razlogov.

Felda je povedal, da “pogovori potekajo v pravo smer, in pokazal pripravljenost na iskanje primerne rešitve, ki bi lahko zadovoljila obe strani,” so sporočili z islamske skupnosti.

Delovna skupina bo septembra na javnem posvetu, ki bo organiziran v MKC Ljubljana, z različnimi sogovorniki predstavila zbrane ugotovitve.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine