14.5 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Grozljiva mora na avtocesti: Tovornjak se je zaetel v okvarjen avto na počasnem pasu – v njem je bil dojenček

Na primorski avtocesti je danes zgodaj popoldne prišlo do hujše prometne nesreče, v kateri je tovornjak z visoko hitrostjo trčil v osebni avtomobil, ki je zaradi okvare obstal na počasnem pasu. Darsove kamere so posnele trenutek, ko je izza ovinka med priključkoma Vrhnika in Logatec v smeri Kopra z visoko hitrostjo pripeljalo tovorno vozilo, voznik pa je prepozno opazil stoječe vozilo, da bi lahko pravočasno zavrl, zato je prišlo do silovitega trka. Po navedbah policije sta bila v osebnem vozilu ženska in njen nekajmesečni dojenček, toda k sreči nihče od njiju ni utrpel hujših telesnih posledic. Oba sta sicer morala v bolnišnico.

 

Vozniku tovornjaka so policisti zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog, poroča Slovenska tiskovna agencija. Mediji navajajo, da je bil dojenček pravilno pripasan v pritrjeni lupinici na zadnjem sedežu, v nesreči pa ni dobil vidnih poškodb.

Kraj dogodka so sicer nemudoma zavarovali gasilci in nudili pomoč reševalcem NMP pri imobilizaciji poškodovanih, odklopili akumulatorje na vozilih, posuli iztekle tekočine ter nudili pomoč pri odstranitvi vozila.

Po prometni nesreči je nastal daljši zastoj, potovalni čas se je potnikom proti morju podaljša za približno 40 minut. Zastoj je bil tudi na regionalni cesti Ljubljana-Brezovica-Vrhnika, ki so jo nekateri vozniki uporabili ravno zato, da bi se izognili nesreči.

L. S.

Zadnje novice

Sorodne vsebine