13 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Grda zloraba Zveze društev upokojencev Slovenije: S pomočjo vidne članice politično agitirajo za izvolitev Igorja Šoltesa!

Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS) naj bi bila nevladna, neprofitna in samopomočna organizacija Slovenije, ki združuje upokojence vseh ideoloških nazorov. Očitno pa se predsednik zveze društev Janez Sušnik skupaj svojim krogom pristašev na to požvižga, glede na to, da sedaj preko elektronskih sporočil poziva k udeležbi na evropskih volitvah in k podpori vnuka Edvarda Kardelja, Igorja Šoltesa, ki vnovič kandidira za poslanca v Evropskem parlamentu. Glede na jasna stališča predsednika Sušnika, bi se morala oglasiti vsa upokojenska društva.

 

Vodja programa Starejši za starejše in predsednica Društva upokojencev Novo mesto Rožca Šonc je na svoje sodelavce in tudi na predsednika zveze društev Janeza Sušnika naslovila sporočilo, v katerem je uvodoma zapisala: “Pred nami so volitve v EU in tudi odločitve, komu bomo namenili naš glas, kdo izmed kandidatov je vreden našega zaupanja, kdo se je trudil za priznanje prostovoljskega dela in našega poslanstva medsebojne pomoči in solidarnosti do pomoči potrebnih.”

V nadaljevanju pa izpostavila: “Vsi mi vemo, da je bil sopredlagatelj predloga za priznanje državljan Evrope 2017 našemu programu Starejši za starejše dr. Igor Šoltes. Vsi tudi vemo, da da si je vsa pretekla leta prizadeval za večjo družbeno priznanje prostovoljstva kot glasnika solidarnosti, medsebojne pomoči in družbene enakosti, z organiziranjem 10 okroglih miz po pokrajinah, s temami, ki so za starejše vse bolj pomembne in aktualne.” Po besedah Šončeve je Šoltes oktobra 2018 s priznanimi strokovnjaki organiziral odmevno Konferenco o družbenem položaju in kakovosti življenja starejših, na kateri so bili sprejeti predlogi potrebnih ukrepov države za izboljšanje tega položaja. “Predlogi in ukrepi so zajeti v Memorandumu ZDUS 2018,” je v povezavi s tem dodala. Seveda pa se ni ustavila le pri tem in je še naprej nadaljevala s hvalospevi Šoltesu. “Vsega priznanja je vredno njegovo prizadevanje za zdravo hrano v vrtcih, šolah, bolnišnicah in domovih za starejše, zdravo okolje, družbo, ki ceni delo, varuje okolje in kjer je človek na prvem mestu. To je tudi del njegovega volilnega programa za volitve v EU parlament.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine