8.1 C
Ljubljana
sobota, 24 februarja, 2024

Golobičeve lovke segajo tudi v Ribiško zvezo

Piše: Luka Perš (Nova24tv)

V političnem boju proti sedanji vladi so dovoljena vsa sredstva. V teh dneh poteka referendum o zakonu o vodi. Kot vedno, se je tudi tokrat vključil ves civilnodružbeni aparat pod nadzorom leve tranzicijske politične opcije. Med zadnjimi so aktivirali profesorja na Fakulteti za varnostne vede v Mariboru, Miroslava Žaberla, sicer dežurnega kritika dela notranjega ministra Aleša Hojsa. Tokrat se je oglasil kot predsednik Ribiške zveze Slovenije.

Ribiška zveza Slovenije je na 4. seji skupščine, 19. junija 2021, sprejela mnenje, da nasprotuje kakršnimikoli rahljanjem zakonskih pogojev za posege v vodni in priobalni pas, ki bi lahko negativno vplivali na habitat vodnega življenja. A proti vsemu česar se nasprotniki bojijo, se zavzema prav sedanji zakon o vodah.

Odločitev ne bi bila presenečenje, če je ne bi vodil Miroslav Žaberl, sicer policist in strokovnjak za varnostne vede, za katerega pa je znano, da je politično orientiran na levico. Blizu naj bi bil vplivnemu politiku Gregorju Golobiču.

Ribiška zveza kot politično orožje
Miroslav Žaberl
 je eden najbolj vidnih nasprotnikov sedanje vlade, saj je redno nasprotoval vladnim ukrepom na področju policijskih zadev. Pred referendumom za vodo se je oglasil kot predsednik Ribiške zveze Slovenije (RZS). Tako je ribiškim društvom sporočil, naj opozorijo svoje člane, da imajo možnost sodelovanja na omenjenem referendumu.

Profesor Fakultete za varnostne vede Miroslav Žaberl je nastopal z emblemom Ribiške Zveze Slovenije na suknjiču. (Foto: Posnetek zaslona)

Žaberl je sicer že večkrat zlorabil svojo predsedniško funkcijo v Ribiški zvezi Slovenije. V oddaji Tarča se je na soočenje s Hojsom pojavil z emblemom znaka RZS, kljub temu, da oddaja ni imela nobene veze s ribištvom. “Kot dolgoletni ribič in član Ribiške zveze Slovenije zato odločno protestiram proti očitni zlorabi nas ribičev in naše zveze v politične namene, ki si jo je z včerajšnjim nastopom v oddaji Tarča dovolil Miroslav Žaberl,” piše v protestnem pismu, ki ga je v uredništvo Nova24TV poslal član ribiške zveze.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine