0.2 C
Ljubljana
nedelja, 29 januarja, 2023

Golobič bo obvladoval tudi policijo

Piše: Sara Kovač

Tako kot je v navadi ob nastopu vsake nove vlade, je tudi tokrat tako, da je prišlo do zamenjave številnih kadrov. Ker pa gre pri Robertu Golobu za izbranca globoke države, ne čudi, da je izbor novih kadrov Golobove vlade še posebej izredno premišljen. Na ministrstvo za notranje zadeve so namreč za državnega sekretarja postavili dr. Branka Lobnikarja, varnostnega strokovnjaka in bližnjega zaupnika Gregorja Golobiča. Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije je postal Šarčev kader Boštjan Lindav. Ministrica za notranje zadeve je, kot je znano, Tatjana Bobnar, ki je v času Šarčeve vlade zasedala mesto generalne direktorice policije. Druga državna sekretarka pa je postala nekdanja poslanka iz vrst LMŠ Tina Heferle.

Čeprav je novi premier Robert Golob še pred volitvami napovedal, da bo z vstopom njegovega gibanja v politiko vse drugače, lahko vidimo, da to le ni tako. Golobova vlada je namreč že pred uradnim nastopom odkrito napovedala revanšizem do vseh zaposlenih v državni upravi v času desnosredinske vlade Janeza Janše. Kot pa lahko vidimo, je ta neobičajno posegla v Urad za preprečevanje pranja denarja, svete zavodov in v policijo.

V preteklosti smo že pisali, da je Tatjano Bobnar na mesto generalne direktorice policije v času Šarčeve vlade postavil Damir Črnčec, ki je v času Šarčeve vlade zasedal mesto državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade, odgovoren za nacionalno varnost, sedaj pa ta zaseda mesto državnega sekretarja na ministrstvu za obrambo. V času, ko je Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb med nadzorom na Policiji od Bobnarjeve zahtevala seznam vpogledov, je ta skorajda vpila, da je komisija, ki jo je vodil Žan Mahnič, presegla svoja pooblastila. Bobnarjevi pa sta pri tem seveda zvesto prikimavala tedanji predsednik vlade Marjan Šarec in minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Vir: Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine