-1.9 C
Ljubljana
nedelja, 5 februarja, 2023

Gneča na slovenskih cestah: Pred predorom Karavanke večkilometrska kolona, daljše čakanje tudi na meji s Hrvaško

Piše: STA. C.R.

Na gorenjski avtocesti sta zaprta uvoz Hrušica in izvoz Jesenice vzhod, pred predorom Karavanke je v smeri Avstrije osem kilometrov dolg zastoj. Petkilometrski zastoj je tudi na avstrijski strani predora, ki ga v smeri Slovenije zaradi varnosti občasno zapirajo. Na mejnih prehodih s Hrvaško vozniki za prestop meje trenutno čakajo do dve uri.

Kot poroča prometnoinformacijski center za državne ceste, na mejnih prehodih Gruškovje, Jelšane, Dragonja, Rakitovec, Sočerga in Starod osebna vozila na vstop v državo čakajo dve uri in več, na izstop pa med pol ure in eno uro.

Na mejnem prehodu Obrežje in Metlika vozila na vstop čakajo pol ure, v Metliki se na izstop čaka pol ure.

V Ljubljani sta med 13.15 in 17. uro zaradi triatlona zaprti Litijska in Poljanska cesta. Popolna zapora je na cesti Hrastnik-Zidani Most, obvoz je urejen preko Marnega. Popolna zapora je še na cestah Bloška Polica-Sodražica in Kranj-Jeprca, obvoz je urejen.

Na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko je zaradi prometne nesreče oviran promet. Zaradi prometne nesreče je pred Domžalami zaprta cesta Domžale-Trzin. Obvoz je možen po lokalnih cestah, skozi Mengeš ali skozi Dragomelj.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine