15.2 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Globoka država vrača udarec – “sporne zadeve” Jelke Godec so le poskus ustrahovanja in prikrivanja drugih, resničnih afer

Obračunom globoke države s tistimi, ki odkrito opozarjajo na velike težave in napake v slovenskem zdravstvu, ni videti konca. Potem ko se je zgodil medijski stampedo nad predsednico komisije o otroški srčni kirurgiji in nekdanjo predsednico komisije o nakupu in dobavah žilnih opornic Jelko Godec, namreč zdaj Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana za 100 tisoč evrov toži še vrhunskega kirurga dr. Blaža Mrevljeta, znanega po tem, da je razkril številne nečednosti v slovenskem zdravstvenem sistemu. Mrevlje je zadevo že komentiral z naslednjimi besedami: “Pravijo, da sem jih žalil. Jaz pravim, da z rabotami, ki se dogajajo v UKC Ljubljana, žalijo vse davkoplačevalce, ki so zadnjih 28 let plačevali zdravstvo. Smo na pravi poti. Zato dajem v višjo prestavo.”

 

V zadnjih dneh je prišlo do pravega medijskega pogroma nad Jelko Godec, predsednico preiskovalne komisije o ugotavljanju odgovornosti nosilcev javnih funkcij na programu otroške kardiologije ter področju nabav in upravljanja z medicinsko opremo in zdravstvenim materialom in nekdanjo predsednica komisije o nakupu in dobavah žilnih opornic, ki že več let odkrito opozarja na velike težave in napake v slovenskem zdravstvu. Levičarski slovenski mediji ji namreč očitajo, da je pred sedmimi leti kot direktorica Ljudske univerze Šentjur svojemu možu Velimirju Godcu omogočila, da je iz evropskih in državnih sredstev počrpal nekaj več kot sedem tisočakov bruto. To, da gre za namerno sproženo informacijo, jasno potrjuje tudi dejstvo, da je bila zadeva že večkrat obelodanjena. Med drugim leta 2013, ko je Občina Šentjur kot ustanoviteljica javnega zavoda Ljudska univerza Šentjur od Godčeve kot direktorice zahtevala, da predloži evidenco vseh sklenjenih pogodb od leta 2010 dalje. To je Godčeva tudi storila, pri čemer je bilo iz evidence jasno razvidno, da je bil eden od predavateljev tudi njen moj mož.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine