10.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Globoka država ga je že nagradila! Član vodstva NSi Janez Pogorelec nagrajen za blatenje predsednika SDS na twitterju!

Na predlog odhajajočega predsednika vlade Mira Cerarja oziroma »globoke države« je bil včeraj za vršilca dolžnosti direktorja Službe Vlade Republike Slovenije za zakonodajo imenovan član vodstva NSi Janez Pogorelec. Do sedaj je bil namestnik direktorice Ksenije Mihovar Globokar.

Konec prihodnjega tedna bo tako prevzel vodenje in ga opravljal vse do zaključenega postopka izbire novega direktorja, vendar pa najdlje do marca leta 2019, saj bo na aktualni vladi Marjana Šarca da nastavi novo vodjo svoje pravne službe s polnim mandatom.

Nagrajen za »pljuvanje« po predsedniku SDS

Očitno je tvitanje proti zmagovalcu volitev Janezu Janši le obrodilo sadove, nenazadnje je to edino merilo “strokovnosti” pri kadrovanju in napredovanju v tej državi, kjer ima levica vse vzvode oblasti. Kseniji Mihovar Globokar, ki je do sedaj opravljala to delo, se je mandat iztekel. Glede na to, da javni natečaj za izbiro šefa pravne službe v vladi še ni zaključen, je Cerar pred imenovanjem Šarčevih ministrov predlagal, da se ga imenuje za vršilca dolžnosti direktorja.

Janša vidi kot edino oviro za zmago desnice na volitvah

Glede imenovanja Pogorelca, je vlada navedla da je ta v zakonodajni službi zaposlen od leta 1990, trenutno pa ta opravlja dolžnosti namestnika direktorice, bil pa je tudi že njen direktor. Pogorelec je sicer visoki izvršilni funkcionar stranke Nove Slovenije, ki se medijsko in na družbenih omrežjih ukvarja z Janšo. Seveda v negativnem kontekstu, saj ta širi svoje prepričanje, da je Janša edina ovira za zmago desnice na volitvah. Ni čudno, da zaradi Pogorelčevih izjav mnogi tega označujejo za “prodanega” člana NSi.

V času, ko je bila Ljudmila Novak predsednica NSi, je bil Pogorelc s strani glavnega tajnika Roberta Ilca poslan kot predstavnik NSi celo na kongres stranke SDS, Novakova je bila namreč medtem po navedbah Spletnega časopisa na romanju v Fatimo. O njegovem prihodu so stranko obvestili nekaj pred polnočjo. Ta je še pred začetkom kongresa v dvorani nekdanje kmetijske šole v Mariboru zapustil prizorišče, saj mu stranka vstopa ni dovolila. Iz SDS so sporočili, da njegova udeležba ni bila mogoča zaradi prepoznega obvestila, da bo Pogorelec zastopnik stranke. V bistvu je šlo za Pogorelčevo provokacijo…

Pogorelec deluje predvsem v svoje lastne interese

Pogorelec je konec julija na Twitterju ustvaril anketo, v kateri je ta zapisal, da »potem ko Janez Janša ni mogel sestaviti vlade in želimo imeti vlado, ostane pa le še spodnja izbira, kaj se vam zdi boljše za Slovenijo«? Kot možna odgovora je ta podal odgovora: Levosredinske + Levica ali Levosredinske + NSi. Začudenje je bilo tokrat večje zaradi same časovnice objave ankete, namreč aktualni predsednik stranke Matej Tonin je tedaj še drugič zaporedoma zavrnil sodelovanje v pogajanjih s Šarčevo koalicijo. Očitno ta vodi neko svojo pro levičarko politiko. Oziroma politiko za svojo osebno korist.

Zadnje novice

Sorodne vsebine