6 C
Ljubljana
četrtek, 30 marca, 2023

Gibanje Svoboda napadlo znanega analitika

Piše: Ana Hribar (Nova24tv)

Največja stranka v parlamentu Gibanje Svoboda že trosi laži in meče polena pod noge. V zapisu na Twitterju so že z lažjo napadli osebno integriteto političnega analitika in svetovalca za odnose z javnostjo na ministrstvu za kulturo, Mitjo Iršiča. 

Nova koalicija z Robertom Golobom na čelu, prvakom največje stranke v parlamentu Gibanje Svoboda, se je odločila, da bo imela kar tri nova ministrstva, pri tem pa še danes nekateri ne vejo, čemu bodo ta ministrstva služila, sploh ker že imena sama niso vsem razumljiva. Vsekakor pa bodo z novimi delovnimi mesti na novih ministrstvih nekateri poplačani za zvestobo, stolček jih že čaka. Kar počnejo sami, pa očitajo drugim, vendar so se v tem primeru poslužili laži, ko so na Twitterju napadli Mitjo Iršiča.

Ne pozabimo, da tudi o finančnih virih, ki bodo potrebna za ustvarjanje novih ministrstev v novi koaliciji, še danes molčijo oziroma pravijo, da to ne bo terjalo nobenih finančnih “odtegljajev” v javni upravi.  Veliko še ne vemo, lahko pa zagotovo trdimo, da so nova ministrstva odpiranje novih delovnih mest, namenjenih tistim, ki bodo poplačani za zvestobo.  Po besedah Goloba, ki jih je izrekel ob podpisu koalicijske pogodbe, bodo nova tri ministrstva “ustvarjanje novih priložnosti“, tako je, novih “priložnosti” za vse tiste, ki so molčali ves čas in zvesto sledili navodilom in tudi tistim, ki niti toliko niso prepričali volivce, da bi jim namenili vsaj toliko glasov, da bi zasedli vsaj mali delček prostora v parlamentu. Takih je kar nekaj, pa tudi z razlogom niso prišli v parlament. Ljudstvo jih ni želelo. Pa jih želi Golob, zato so dobili stolček, ki si ga niso zaslužili.

Lažne obtožbe

Glede na slednja dejstva so v Gibanju Svoboda zadnji na seznamu tistih, ki bi lahko očitali komurkoli zagotavljanje delovnih mest, pa vendar so z lažmi  na družbenem omrežju Twitter napadli političnega analitika in svetovalca za odnose z javnostmi, Mitjo Iršiča, češ da mu je bila zagotovljena služba za nedoločen čas. Če spregledamo dejstvo, da so se pri Gibanju Svoboda dotaknili “neprimerne retorike”, ki ni njihova najmočnejša točka (spomnimo se na izjave o Janezu Janši, ki jih je izgovorila predstavnica sodstva, danes predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič), so tudi trdili, da je Iršič “eden izmed mnogih, ki mu je vlada ob koncu mandata omogočila službo za nedoločen čas”, za to pa seveda niso predložili nobenih dokazov, ki bi to potrdili. 

Na tvit se je odzval tudi Iršič, ki je trditev zanikal: “Še enkrat poudarjam, da je tvit zavržna laž, ki je napad na mojo osebno integriteto. Nevredno največje stranke v parlamentu. Vlada mi ni omogočila “službe za nedoločen čas ob koncu mandata” kot trdijo. Ljudje pa se (sodeč po odzivih na tvit) že pogovarjajo kot da gre za dejstvo.”

Največja stranka v parlamentu je že v prihodnosti obljubljala, da bo pri uresničevanju svojih ciljev uporabila vsa sredstva. Nedokazljive trditve in laži so očitno eno izmed sredstev.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine