11.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Gestapo je mrtev! Živel GEJstapo!

Kadar osebe nasprotnih svetovnih nazorov enako misijo o nekem pojavu, potem je to treba vzeti zelo resno. Nekateri imajo enake argumente, ko gre za »pravice« istospolnih parov do posvojitve otrok. Tisto, kar je najpomembneje, je, da se v vsej razpravi poudarja samo pravice istospolnih parov, ne pa pravic in dobrobiti otrok.

Kritično argumentirati razloge proti LGBT-propagandi ne samo pri nas, pač pa po vsem zahodnem svetu, pomeni postaviti na kocko svojo kariero in biti izključen. Navajamo nov primer.

Francoskemu profesorju filozofije, ki že več kot trideset let predava na različnih francoskih univerzah, Philippu Soualu, so prejšnji mesec odvzeli licenco in zaprli usta, ker ga je študentska zveza l’Union des EtudiantEs de Touluse (UET) obtožila, da je aktivist gibanja Manif pour tous, ki je leta 2013 na ulice Pariza uspel poklicati milijon Francozov, ki so zahtevali, da za zakon velja samo zveza med moškim in žensko.

Ta študentska zveza, ki združuje »homoseksulane, trans in biseksulane osebe«, je profesorja obtožila pri vodstvu univerze, ki mu je vzelo licenco z obrazložitvijo, da njegova filozofija »moti, vznemirja javni red in mir«. V resnici profesor ni nikakršen aktivist gibanja Manif pour tous, imel pa je predavanje na temo družine v kontekstu odnosov v antropologiji in tehnike v sodobnem svetu, v katerem se je dotaknil tudi problematike zakona. Nikogar ni žalil, nikogar napadal, podajal je samo dejstva na podlagi raziskav.

Prof. Soual v izjavah za medije ni napadal kolegov zaradi njihove odločitve, pač pa je izrazil zaskrbljenost, ker na »francoskih visokih šolah, ki bi morale biti kraj intelektualne svobode par excellence, vse bolj prevladuje enoumje ter da je intelektualna raznolikost v nevarnosti«.

Prosili so me za komentar procesov, kot je omenjeno odstranjevanje ljudi iz javnosti, univerz, šol in medijev … Odgovoril sem na kratko: Gestapo je mrtev. Živel Gejstapo!

Več preberite na naslednji POVEZAVI.

Zadnje novice

Sorodne vsebine