26.3 C
Ljubljana
torek, 15 junija, 2021

Gašpar Gašpar Mišič v zapisniku psihiatrične obravnave: spolno in psihično nadlegoval nekdanjo sekretarko!

Grozljiva zgodba oziroma izpoved 36-letne Koprčanke S. V. je pretresla Slovenijo. Nekdanja sekretarka Gašparja Gašparja Mišiča je namreč razkrila, da jo je Mišič kot njen šef dlje časa spolno nadlegoval, potem pa tudi psihično in fizično maltretiral do te mere, da je podpisala “sporazumno” odpoved in z možem in dvema otrokoma (takrat starima štiri in šest let) za nekaj časa celo pobegnila iz države.

Ko pa se je Mišič odločil za kandidaturo za župana Kopra, se je odločila javno spregovoriti. Da je zgodba še kako resnična, pričajo novi dokumenti, ki potrjujejo avtentičnost. Požareport namreč razkriva psihiatrični izvid iz leta 2016, iz katerega je razvidno kaotično stanje Koprčanke S.V., zaradi katerega se je zdravila z antidepresivi, svetovano pa ji je bilo, naj še nekaj časa ne gre v službo, saj bi se njeno psihično stanje še dodatno poslabšalo.

Gre za psihiatrični izvid iz ljubljanske Klinike za psihiatrijo in psihoterapijo Dirona, d. o. o. Specialistka psihiatrije mag. Dubravka Trampuž, dr. med., je njene težave opredelila kot posttravmatsko stresno motnjo, opazila je, da se njena tesnobnost zaradi spolnega in psihičnega nadlegovanja v službi, ki je takrat trajalo že približno eno leto, stopnjuje do paničnih napadov, razkriva Požareport.

 

Celoten članek je dostopen tu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine