20 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 septembra, 2021

Furs vzpodbuja oddajo podatkov o vzdrževanih članih prek eDavkov

Zavezanci, ki bodo podatke o vzdrževanih družinskih članih oddali preko mobilne ali spletne aplikacije eDavki, bodo v primeru priznane posebne olajšave in preplačila dohodnine prejeli vračilo dohodnine 13 dni prej, kot je zakonsko določen rok, so danes sporočili iz Fursa.

Kot so pojasnili v Finančni upravi RS (Furs), bodo to storili zato, ker je za Furs obdelava podatkov o vzdrževanih družinskih članih, oddanih prek mobilne ali spletne aplikacije eDavki, enostavnejša in hitrejša od tistih, ki so oddani na papirnatih obrazcih.

Zavezanci za dohodnino, ki lani med letom niso uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske člane oz. so jo uveljavljali, a želijo te podatke spremeniti, morajo vlogo o tem posredovati Fursu najpozneje do 5. februarja.

E-oddaja vlog ima po navedbah Fursa tudi druge prednosti. Med njimi so našteli uporabo predizpolnjenega obrazca s podatki iz prejšnjega leta, hitrejše in preprostejše izpolnjevanje, možnost oddaje 24 ur na dan, sedem dni v tednu, brez stroškov poštnine, vpogled v oddano vlogo in sodelovanje v nagradni igri.

Zadnje novice

Sorodne vsebine