7.4 C
Ljubljana
torek, 16 aprila, 2024

Franci Matoz: “Škodo družini Možgan mora povrniti inšpektorica Danuša Štiglic osebno!”

Piše: e-maribor

Saga z ukradenimi kravami družini Možgan iz veniš pri krškem se nadaljuje. Krave je sicer družina dobila nazaj, a povzročena škoda kmetiji Možgan je bila res ogromna.

Krave, katere so družini Možgan, dobesedno ukradli na primitiven in “socialistični” način, so nazaj. Družina je dobila nazaj sicer vse krave, a vrnile so se bolne. Sedem živali ima zdravstvene težave, poleg odrgnin ima ena krava pljučnico, telički pa so, ker so jih ločili o mam, zaradi stradanja zaostali. Eno kravo pa so morali zaradi hematoma celo usmrtiti.

Kaj se je dogajalo z odvzemom živali, koliko živali ima zdravstvene težave, koliko škode je nastalo na kmetiji in podobno? Na ta vprašanja bo odgovoril Timotej Možgan na televizijskem omizju, ki ga pripravlja mariborska televizija RTS 8. februarja ob 17. uri v Kulturnem centru Hotinja Vas.

Odvetnik družine Možgan Franci Matoz pa je povedal, da bo vztrajal, da bo škodo družini povrnila inšpektorica, ki je na nezakonit način odvzela krave, torej Danuša Štiglic osebno. Pri tem pa je najhuje dejstvo, do so veterinarsko inšpektorico Danušo Štiglic, ki je pri odvzemu goved na kmetiji Možgan in še v nekaj drugih primerih poteptala določila več zakonov in huje kršila pravila upravnega postopka, premestili v sektor za zdravje in dobrobit živali. Naloga serijske kršiteljice zakonodaje naj bi bila spisati nov, celovit zakon o zaščiti živali.

Odvzete krave, so bile po naših podatkih, nastanjene pri Antonu Cvetanu v Mokronogu! Bile so zaprte v hlevu, čeprav so bile navajene živeti zunaj. Nazaj pa so prišle tudi poškodovane. Ločili so tudi krave od svojih teličkov, krave so presahnile z mlekom, tako, da so telički zaradi tega hirali.

V povezavi s tem, pa naj dodamo, da nova ministrica za kmetijstvo, “lažnivka” Mateja Čalušić, pripravlja zakon, kjer bi bi trgovcem ukinila marže, kar pomeni, da bi že kar na začetku znižala dohodke slovenskih trgovcev in kmetovalcev, in to tistih najbolj podjetnih, ki prodajajo svoje pridelke neposredno trgovinam in so njihovi glavni dobavitelji. piše portal Nova24TV.

Norosti kmetijstva v naši državi se torej nadaljujejo!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine