4.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Franc Breznik na protestu v Velikih Laščah: Slovensko podeželje ni živalski vrt, slovensko podeželje ste ljudje! Bog živi slovenskega kmeta!

V SDS so že v mesecu maju predlagali konkretne ukrepe zaradi preštevilčnosti zveri, vendar vladajoča koalicija njihovih predlaganih sklepov ni podprla, so zapisali na spletni strani SDS.

Kot pravijo v Slovenski demokratski stranki bodo vedno na strani slovenskega kmeta. Zavedajo se, da je kmetijstvo dejavnost, ki že skozi stoletja ohranja slovensko kulturo in krajino, zato so se vidni predstavniki SDS z veseljem odzvali na povabilo slovenskih kmetov, ki so včeraj v Velikih Laščah pripravili shod z naslovom “Slovensko podeželje ne bo zverinjak!”.

V zadnjih dnevih in tednih smo namreč priča vsakodnevnim napadom volkov na rejne živali, ki nekaterim slovenskih kmetom predstavljajo edini vir preživetja. V Slovenski demokratski stranki razumemo njihovo ogorčenje in zahteve po ukrepanju in tudi sami pozivamo vlado Marjana Šarca, da nemudoma ukrepa. Interventni zakon, ki je bil sprejet, očitno ne zadostuje in bodo potrebni nadaljnji koraki. Vlado Republike Slovenije pozivamo, da Agencija Republike Slovenije za okolje in prostor po hitrem postopku brez omejitev izda odločbe za izredni odstrel volkov na vseh območjih, kjer prihaja do napadov.

»V Slovenski demokratski stranki želimo, da slovensko podeželje ostane poseljeno in obdelano, mora pa biti tudi varno. Trenutni stalež divjih zveri ogroža varnost rejnih živali, ki se prosto pasejo, da lahko kmetje potrošnikom zagotavljajo čim bolj zdravo in varno hrano.«

Zbrane na protestu je med drugimi nagovoril tudi predsednik Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Državnega zbora Republike Slovenije in poslanec SDS Franc Breznik. Kmetom je izrekel podporo v svojem imenu in v imenu odbora ter jim zagotovil, da odbor deluje v prid slovenskemu kmetu: »Tam nismo, da sedimo. Tam smo, da rešujemo realne probleme Slovenije in slovenskega kmetijstva.«

Breznik je izpostavil, da se v Sloveniji pod levimi vladami vedno ukvarjajo s problemi, ki jih ni, ne rešujejo pa problemov, ki nastajajo. Problem zveri je nastajal skozi daljše obdobje vseh teh vlad. »Pod levimi vladami želijo regulirati stvari, ki so nenaravne, želijo regulirati vašo družini, želijo regulirati vaš spol, želijo indoktrinirati šolski sistem, pravosodni sistem, želijo regulirati nenazadnje vaše poslovne odnose, vašo podjetniško pobudo, želijo regulirati tudi vašo smrt, ko se pogovarjajo o tem, da se življenje umetno prekine«, je bil odločen in hkrati poudaril, da o naši usodi odločajo ljudje, ki nimajo legitimitete, da vodijo vlado.

Kot paradoks je Breznik označil dejstvo, da nekateri zagovarjajo, da se odstrani žična ograda na slovenskih mejah pri vdoru ilegalnih migrantov, istočasno pa kmetom ponujajo žične ograde znotraj Slovenije, da se Slovenija razdeli in da v svojih utopičnih pravljičnih idejah delajo iz slovenskega podeželja živalske vrtove.

»Slovensko podeželje ni živalski vrt, slovensko podeželje ste ljudje, ki ohranjate slovenstvo najbolj avtentično v njegovem bistvu, tisto, zaradi katerega je Slovenija postala država, Slovenci narod in zaradi česar imamo Slovenci še vedno kvalitetno in  zdravo slovensko hrano«, je bil jasen poslanec, ki je še dodal,  da je delo slovenskega kmeta pridelava slovenske hrane ne pa ukvarjanje z zvermi in birokracijo.

Kmetom je Breznik obljubil, da bo v najkrajšem možnem času po počitnicah sklical sejo odbora za kmetijstvo in povabil tudi pristojno ministrico, s katero sta po njegovih besedah vedno korektno sodelovala. Ob koncu je Agencijo Republike Slovenije za okolje pozval, da nemudoma izda odločbe in da se aktivno rešujejo problemi z zvermi, ki napadajo rejno živino in slovenske kmetije.

Franc Breznik je nagovor strnil z besedami: »Vse dobro vam želim in Bog živi slovensko podeželje, Bog živi slovenskega kmeta in Bog živi Slovenijo.«

Vir: sds.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine