13.8 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

(FOTO+VIDEO) Takole se KULovci javno grizejo med seboj: Bratuškova se hvali, kako v najtežjih časih skuša reševati državo, Violeta Bulc pa ji je “spustila kajlo”

Piše: Janja Strah

Čeprav so mainstream mediji vsi polni poročil o enotnem nastopu opozicijske KUL ter Golobove stranke, pa je že na prvi pogled jasno, da so odnosi med omenjenimi politični akterji vse prej kot idilični. Še več, če bi skupaj prevzeli vlado, bi verjetno že prej kot v enem letu prišlo do ponovnega metanja  puške v koruzo – ne glede na to, kako značajsko trden je Kučanov pretendent za premierski stolček dr. Robert Golob.

Včeraj se je prvakinja SAB in nekdanja premierka Alenka Bratušek v oddaji Pop In na Pop TV pohvalila, kako skuša sodelovati pri reševanju države v najtežjih časih. “Enkrat smo že pokazali, da se v najtežjih časih ne ustrašimo, ampak vemo kaj je treba narediti in to tudi naredimo. In to je tisto, kar bo Slovenijo vrnilo na pravo pot. To smo že storili in pripravljeni smo, da to storimo znova,” je med drugim dejala in to zapisala tudi na svojem twitter računu, kjer je priložila posnetek. Pa čeprav Bratuškova ob srečanju z Golobom v torek ni mogla skriti nervoze, kar se je poznalo tudi v njeni govorici telesa. Uvodna fotografija, ki prikazuje Bratuškovo in Šarca, je zelo zgovorna. Ne glede na to pa Bratuškova trdi:

No, kaj hitro pa ji je odgovorila nekdanja evropska komisarka, pred tem pa ministrica v Cerarjevi vladi Violeta Bulc“Draga Alenka, to ravno ne drži. Žal si v prejšnjem mandatu obupala pred loncem mandata in se poskusila umakniti v Bruselj. Kaj pa zdaj?” 

No, Bulčeva je tu namignila na dejstvo, da je Bratuškova leta 2014 takoj po volitvah, ko je bila še premierka (in je bilo jasno, da je bo nasledil Miro Cerar), kar sama sebe predlagala za evropsko komisarko, pri tem pa neslavno propadla. Namesto nje je nato komisarka postala prav Violeta Bulc, sicer kratek čas ministrica v Cerarjevi vladi.

“Uradnega” odgovora Bratuškove seveda ni bilo, je pa zato na nizek način nazaj udarila “Kristina Vidmar”, ki je očitno še ena od SAB-ovih “kopriv” (beri: trolov) na twitterju. Takole je zapisala dobesedno: “Obupala pred loncem?  /koncem, op. ur./ Dajte vi naprej kuhat in pečt, ker v politki niste naredila še nič, edino, da ste se naguzila Cerarju na njegova ramena in vse dobila. Potem, ko so vas v SMC rabili ste jim pa obrnila hrbet. To naredijo ljudje … raje ne napišem. Pa lep večer.” No, to, kar je zapisano, je verjetno realno stališče Bratuškove ali pa njenega sekretarja Jerneja Pavliča o Violeti Bulc.

No, Pavlič je Bulčevi odgovoril tudi uradno:

In to je samo še en dokaz več, kako zelo antipatični so si v resnici med seboj tisti, ki skušajo sedaj predstaviti nekakšno alternativo sedanji vladi. Druži jih samo še “antijanša”. Koliko so v resnici enotni, so pokazale njihove izjave v času, ko je Šarec nenadoma odstopil s premierske funkcije:

Seveda je jasno, da takšna razglašena koalicija ne more rešiti države. Sicer pa, kdor ne more spremljati debate na twitterju, si lahko dvoboj Bratuškove in Bulčeve ogleda tudi na temle posnetku zaslona:

vir: Twitter

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine