10.5 C
Ljubljana
torek, 21 septembra, 2021

(FOTOGALERIJA) Janez Janša na volišču pozval ljudi, naj gredo volit: »Višja bo udeležba, večja bo legitimnost teh volitev. Slabe poslance običajno izvolijo dobri ljudje, ki na volitve ne gredo.«

»Slabo vlado in slabe poslance običajno izvolijo dobri ljudje, ki na volitve ne gredo. Torej, višja bo udeležba, večja bo legitimnost teh volitev,« je dejal predsednik SDS Janez Janša na volišču v Šentilju pri Velenju, kjer je glasoval v spremstvu soproge Urške Bačovnik Janša.

Izjavo, ki jo je potem, ko je volil, dal medijem Janez Janša, objavljamo v celoti:

»Tako Slovenija kot EU potrebujeta neko stabilizacijo premislekov o svojih prioritetah in, seveda, Slovenija pa predvsem odločno zagovarja izrabo svojih možnosti v EU, ker v Bruslju leži nepočrpanih več kot dve milijardi evrov, doma pa zato nimamo tretje razvoje osi, obvoznic, domov za ostarele, šol, vrtcev in tako naprej. Tevolitve so pomembne tudi zaradi tega signala.

Udeležba je vedno ključna, se pravi, da odločajo tisti, ki pridejo na te volitve. Slabo vlado in slabe poslance običajno izvolijo dobri ljudje, ki na volitve ne gredo. Torej, višja bo udeležba, večja bo legitimnost teh volitev. Volitve pa seveda veljajo, ker volilna udeležba ni obvezna, tudi če je oddan en sam glas.

O pričakovanjih bomo govorili ob 19. uri, ko bodo zaprta volišča, do 19. ure pa se še borimo za naklonjenost volivcev – za tretjo zmago SDS v zadnjem letu in deveto zmago v zgodovini slovenske države. Dokler ni oddan zadnji glas, je še vse odprto.«

Zadnje novice

Sorodne vsebine