21.4 C
Ljubljana
sreda, 7 junija, 2023

(FOTOGALERIJA) Janez Janša: Mir in tišina sta v sodobnem svetu bolj dragocena kot naftni vrelci

V zadnjem obdobju ostaja neizkoriščenih veliko evropskih sredstev, namenjenih razvoju podeželja, zato Slovenija potrebuje umno vodstvo tako na državni kot lokalni ravni.

 

Predsednik SDS Janez Janša se je v soboto, 26. maja 2018, udeležil odprtja prenovljenega vaškega jedra in naravoslovne učne poti po sledeh vodomca v Cerovem v občini Grosuplje. V svojem nagovoru je najprej iskreno čestital vsem, ki so prispevali k uresničitvi takšne zamisli.  Izrazil je veselje nad pridobljenimi evropskimi sredstvi za izvedbo projekta, tudi učna pot vsebuje pridevnik ‘evropska’.

»Slovenija je članica EU, prispevamo v evropski proračun in je prav, da znamo ta sredstva, ki so delno tudi naša, uporabljati za dobro vseh,« je poudaril Janša, ki se je na čelu slovenske vlade za ta sredstva pogajal dvakrat: v proračunskem obdobju 2007-2013 in 2013-2020. V obeh primerih je Slovenija vedno potegnila daljši konec. »Žal pa v tem zadnjem obdobju veliko sredstev ostaja neizkoriščenih,« izpostavlja Janša. Občino Grosuplje, ki v zadnjih dveh mandatih župana dr. Petra Verliča prednjači, saj je uspela izkoristiti za dobrih 20 milijonov evrov evropskih sredstev, Janša postavlja za vzor. Investicije so vidne  po praktično vseh krajevnih skupnostih občine Grosuplje.

»Čestitke za to. Želim si, da bi čim več slovenskih občin posnemalo ta svetel vzgled. Sredstva so na razpolago, samo zato, da jih umno investiramo, je potrebno umno vodstvo na ravni države, umno vodstvo na ravni občin in domačini, ki vidijo te priložnosti in jih znajo tudi izkoristiti,« meni Janez Janša.

Posebne čestitke je predsednik SDS namenil gospodu Vinku Koščaku, motorju Cerovega, motorju razvoja in napredka. »Samo želimo si lahko, da bi vsak kraj, tako v občini Grosuplje kot tudi drugod v Sloveniji imel en tak motor na razpolago,« je dejal.

Današnji svet je Janša označil kot svet hrupa, svet informacijske zasičenosti, svet tega, da je vsega polno okrog tebe in najbolj iskani dobrini sta mir in tišina. »Na tej učni poti lahko vsak to najde. Zaradi tega se bojim, da boste morali kar malo odganjati tiste, ki bodo to dobrino prišli iskat sem, na Cerovo, v to oazo miru, kajti v tem sodobnem svetu je to bolj dragoceno kot pa naftni vrelci. Zavedajte se tega, čuvajte to in uživajte v tem,« je zaključil slavnostni govornik.

Spodaj si lahko ogledate fotogalerijo dogodka.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine