10.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

FOTO: Voditeljica SD v družbi komunističnega šovinista, ki neporočenim novinarkam svetuje, s čim naj se ukvarjajo

Kakšno mlatenje prazne slame je besedičenje predsedujoče SD Tanje Fajon, kaže posnetek, ki ga je na omrežju Twitter objavil njen predhodnik na mestu predsednika SD Dejan Židan.

Spomnimo. Milan Kučan je bil leta 2015 prejemnik bodeče neže, nagrade za najbolj seksistično izjavo leta. Nekdanji predsednik jo je dobil, ker je novinarki Veri Ladžić namesto odgovara na njeno vprašanje odgovoril z vprašanjem, če je poročena. Ko je odgovorila, da ne, pa ji je svetoval, “naj raje dela na tem.” Kučan se je za Mladino kasneje sicer opravičil: “Šlo je za spontano reakcijo. Ne maram, da tekajo za menoj s kamero in me lovijo, ne da bi vedel, zakaj. Obžalujem, da nisem ohranil mirnih živcev, in se opravičujem.” Novinar Bojan Požar pa je to na Twitterju komentiral: “Kučan se v Mladini opravičuje za naj-seksistično izjavo leta. Toda Vera Ladžić, izjave deležna novinarka Pop TV, ne dela več kot novinarka.” (vir: Slovenske novice, Twitter)

Čeprav jo je zanimalo aktualno politično delovanje, se z novinarko o tem ni bil pripravljen pomagati, ampak ji je svetoval, naj se raje ukvarja s tem, da ni poročena. Ob tem je zanimivo, da Vere Ladžić kmalu po tem ni bilo več moč videti na televiziji POP TV. Le kam je izginila?

Novinarka je bila pred vstopom v politiko tudi Fajonova. Ali je (še) poročena, ni znano. Je pa vprašanje, ali je srečno poročena Kučanova žena Štefka, ki jo na zgornjem posnetku najdete v drugem planu.

Ne pozabimo, kaj o šovinistih Fajonova pravi v teoriji. Sklepali bi, da ta teorija velja tudi za Kučanove šovinizme, mar ne?

 “Začne se z besedami. S širjenjem sovraštva, laži. Šovinizem, homofobija in rasizem vse bolj odkrito postajajo sestavni del diskurza. Sledijo verbalni in fizični napadi. Zatem ostane le še korak. Si to želimo? Ne. Najostreje obsojam včerajšnji obračun z opozicijo in novinarko RTV,” je na Twitterju še nedolgo nazaj pridgala Fajonova.

Zadnje novice

Sorodne vsebine