18.4 C
Ljubljana
sobota, 24 julija, 2021

FOTO: To je moški, s katerim si je domači naslov delila brutalno pretepena mariborska sodnica

Andrej Horvat živi na istem naslovu kot Daniela Ružič, v prvih urah 16. 6. 2019 po doslej znaih podatkih policije na domačem pragu brutalno pretepena sodnica mariborskega okrožnega sodišča.

 

Andrej Horvat je točno leto in dan pred napadom na žensko, s katereo si delita stalni naslov, tako poziral za spletno stran ministrstva za pravosodje. K fotografiji so pripisali: “Na Ministrstvu za pravosodje je pred državno sekretarko Tino Brecelj prisegel sodni izvršitelj Andrej Horvat. Svečani zaprisegi je prisostvoval tudi Miha Verčko, generalni direktor Direktorata za civilno pravo.”

Tina Brecelj je gospa povsem v sredini. Andrej horvat ima v rokah mapo. Foto: www.mp.gov.si

Tina Brecelj pa ni kdorkoli, po prenehanju funkcije državne sekretarke, kamor jo je pripeljal Goran Klemenčič, je pristala v službi vodje službe za odnose z javnostmi Vrhovnega sodišča RS. Kjer pa je njen partner, vrhovni sodnik Miodrag Đorđević podpredsednik sodišča.

Foto: sodisce.si

Bojan Kitel iz PU Maribor je v torek sporočil: “Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so včeraj podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru zoper moškega, ki je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja poskusa umora, s tem, ko je 16. junija 2019 v nočnem času pred stanovanjsko hišo v okolici Maribora hudo telesno poškodoval sodnico Okrožnega sodišča v Mariboru.” Večer poroča, citiramo: “Ovadeni je po naših podatkih Andrej H., sodničin partner, ki so ga policisti minuli vikend tudi pridržali, a nato izpustili.”

Pri tem pa sta zanimiva vsaj dva vidika, zakaj je nekdo, ki je osumljen umora, na prostosti, in zakaj policija še vedno komunicira, kje je ženska, ki je bila napadena, za poslena, čeprav gre po kazenski ovadbi, ki so jo spisali, sklepati, da napad ni povezan z njenim delom, pač pa gre za družinsko nasilje.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine