10.9 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

(FOTO) Stari obrazi po naročilu globoke države podpisali koalicijsko pogodbo

Predsedniki LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS so danes podpisali koalicijski sporazum o sodelovanju v vladi v mandatu 2018-2022 pod vodstvom prvaka LMŠ Marjana Šarca. Ta je po podpisu ocenil, da bodo kljub naporom, ki jih čakajo in ne bodo lahki, naredili nekaj dobrega za Slovenijo in da ima vsak od njih iskren namen.

 

Šarec, predsednik SD Dejan Židan, prvak SMC Miro Cerar, predsednica SAB Alenka Bratušek in prvak DeSUS Karl Erjavec so danes pred kamerami in fotografi slovesno podpisali koalicijski sporazum ter partnerski sporazum, ki ga je pred časom parafirala tudi Levica, s katero bo sicer manjšinska vlada projektno sodelovala. Po podpisu so si podali roke in si zaželeli uspešno delo.

Šarec je po podpisu spomnil na naporna pogajanja in usklajevanja o koalicijski pogodbi in sestavi bodoče vlade in izrazil zadovoljstvo, da so ta pripeljala do današnjega podpisa. Ob tem se je partnerjem zahvalil za konstruktivno držo, trud in iskanje skupnih rešitev.

Na kritike ter napovedi, da bo vlada kratkega daha ali da ne bo uspela narediti ničesar, pa je odgovoril: “Vsak, ki je zbral pogum in voljo, najprej kot predsednik stranke, da se je odločil za pogajanja in vstop v vlado, vsak, ki je zbral pogum, da se je dal na listo za ministra v vladi, in vsak, ki bo še kakorkoli sodeloval z vlado, si zasluži priznanje.”

Kot je namreč pojasnil, so časi takšni, da “hitro damo vse v nič” in radi “hitro napovemo, kako se ne bo dalo nič narediti”, “sam pa menim, da bomo kljub naporom, ki nas čakajo in ne bodo lahki, naredili dobro za Slovenijo in da ima vsak od nas iskren namen”. Ob tem je dodal še, da so različna mnenja za demokracijo nekaj običajnega.

“Verjamem, da smo danes vsi dosegli, kar smo želeli, in da bo vlada v dveh tednih postala operativna,” je izpostavil.

Zadnje novice

Sorodne vsebine