15 C
Ljubljana
sobota, 2 decembra, 2023

(FOTO) Ponoči hudourniška voda zalivala tudi stanovanjske objekte

Piše: C.R., STA

Zaradi posledic obilnega deževja so minulo noč na več lokacijah v občinah Bovec, Kobarid in Kranj posredovali gasilci in druge službe. Po podatkih republiškega centra za obveščanje so ponoči v naselju Rakovica v občini Kranj gasilci s poplavnimi vrečami preusmerili vodo.

Iz civilne zaščite Severna Primorska pa so sporočili, da je na območju občine Kobarid ponoči hudourniška voda zalivala stanovanjski objekt v Vrsnem ter gostinski lokal v Starem selu, po posredovanju prostovoljnih gasilcev kobariškega društva pa so se razmere izboljšale.

Gasilci pa so posredovali tudi v Kobaridu, kjer sta popustili strehi v mansardi stanovanjskega objekta in na poslovno-stanovanjskem objektu. Na montažni stanovanjski hiši v Trnovem ob Soči, ki je bila precej poškodovana ob zadnjem vetrolomu, pa so gasilci poskrbeli za dodatno zaščito.

V občini Kanal ob Soči je bila zaradi zemeljskega nanosa in večje drevesne korenine zjutraj krajši čas zaprta cesta Kanal-Lig, a so pristojne službe cestnega podjetja skupaj z domačimi gasilci zadevo že uredili.

V občini Bovec pa so gasilci tamkajšnjega prostovoljnega društva v torek zvečer posredovali v Čezsoči, kjer je meteorna voda zalivala klet stanovanjskega objekta, in v Bovcu, kjer je bil ogrožen stanovanjski objekt. Postavili so protipoplavne vreče, so še zapisali pri civilni zaščiti Severna Primorska.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine