25.2 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

[FOTO IN VIDEO] Romana Tomc prepričljiva zmagovalka soočenj: Poglejte, kako so pogorele Irena Joveva, Tanja Fajon in Violeta Tomić!

Za zadnje soočenje parlamentarnih strank pred evropskimi volitvami so se na RTV SLO odločili, da ga bodo pričeli na temo politične korupcije. Čeprav gre za slovenske kandidate, so za izhodišče debate prikazali afero Strache, ki je v sosednji Avstriji spodnesla vlado Sebastiana Kurza, namesto da bi se raje fokusirali na primer na evropskega poslanca iz vrst SD Zorana Thalerja, ki je bil obtožen in obsojen korupcije. Ko pa je Romana Tomc opozorila na dejstva, je Fajonova pričela z napadi na Nova24TV in nas lažno obtožila, da naj bi sami naredili fotomontažo. Vse za preusmerjanje pozornosti od resničnih problemov v Sloveniji!

Romana Tomc je na vprašanje glede izkušenj s politično korupcijo povedala, da osebno nima nobene izkušnje s korupcijo. “Zadnjih pet let sem v Evropskem parlamentu delovala na področju sociale. Za socialo se pravzaprav nihče ne zanima. Takih ponudb ni bilo in jih najostreje zavračam. Se mi zdi pa ta zgodba, ne glede na to, kdaj je prišla na dan, če je predvolilna usmerjena, da ima dober epilog. Ko so človeka dobili pri korupciji, je sledil nemudoma odstop. Seveda to pogrešam v Sloveniji. Pogovarjala sem se s komisarko, pristojno za to področje, in je rekla, da imamo enega najboljših zakonov proti korupciji, korupcija pa vseeno cveti. Mislim, da je to zgled: takoj odstop, objektivna odgovornost in posledice, kakršne pač bodo.”

Fajonova je na vprašanje glede politične korupcije povedala, da ni bila nikoli tarča nikogar, in izrazila prepričanje, da je afera Strache jasno dokazala, da na tokratnih evropskih volitvah prihaja denar tudi iz tujine za destabilizacijo Evrope. “To je nekaj nedopustnega, padle so maske. Desnica zelo očitno v Evropi, ne samo v sosednji Avstriji, tudi v Italiji, Franciji in na na Madžarskem, ima zelo jasne povezave. Gre za poskus destabilizacije navzven.” Ob tem pa ni zmogla, da ne bi omenila našega medija Nova24TV.

Omembi Thalerja so se poskušali izogniti
Če se tako RTV SLO kot Fajonova izogibata dejstev, pa se jim ne Tomčeva. Ta je brez dlake na jeziku izpostavila, da mora opomniti, da edini slovenski evropski poslanec, ki so ga našli s prsti v marmeladi, ki je bil obtožen in obsojen korupcije, prihaja iz stranke Socialni demokrati. Ob tem je poudarila, da ko se najde nekoga pri korupciji, so zelo pomembne tudi posledice. “Takojšen odstop in prevzem odgovornosti, tega pa v Sloveniji ni. V Sloveniji imamo veliko korupcije, vendar nobene odgovornosti.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine