14.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Fenomen levičarskih intelektualcev, ki za ceno političnega boja prodajajo svoj intelekt in ugled

Slovenija je zašla v diktaturo“, se pogosto sliši iz ust protivladnih protestnikov. Da kaj takega javno govorijo nepoučeni “uličniki”, je nekako še razumeti, toda trditev se pojavlja tudi med levimi “intelektualci”, ki naj bi imeli razčiščene osnovne pojme in širok spekter znanja. “Vsak petek sem tu, ker mislim, da je vlada pod pretvezo epidemije izvedla državni udar,” je izjavila bivša politična sopotnica ljubljanskega župana Zorana Jankovića Milena Mileva Blažič. Kako je torej mogoče, da celo univerzitetni profesorji klatijo takšne, z zdravo pametjo skregane neumnosti, ki bi jim sicer morale biti pod častjo ter poceni prodajajo svoj ugled?

 

Vsak petek v Ljubljani potekajo skupinske predpriprave za največje kolesarske dirke po svetu. Protestniških voženj po Ljubljani pa se udeležuje tudi starosta Pedagoške fakultete, profesorica in bivša svetnica Liste Zorana Jankoviča Milena Mileva Blažić. Tudi ona je kar naenkrat začutila, da bo Slovenijo zajela diktatura pod vodstvom predsednika vlade Janeza Janše. Zato vsem profesorjem in intelektualcem še enkrat zapišemo. Vse stranke so bile demokratično izvoljene, vlada pa sestavljena skladno z Ustavo Republike Slovenije. Vsak poslanec je predstavnik vseh dveh milijonov slovenskih prebivalcev. Skratka ničesar, kar bi nakazovalo na nelegitimnost ali totalitarne težnje.

Vendar je profesorica pozabila, kaj sploh pomeni definicija državnega udara. Državni udár ali púč je hitra, nasilna sprememba oblasti. Po navadi je v njem udeležena vojska ali državljani in se zaključi z zamenjavo oblasti, najsi bo to z ljubljencem ljudstva, ki je sprožilo državni udar, ali s častnikom, ki je vodil vojsko v državnem udaru. V slovenski stvarnosti bi državni udar izvedli kvečjemu protestniki ali nekdo iz opozicijskih vrst, in sicer z nasilno odstranitvijo aktualne vlade.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine