5.8 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Fajonova Gorenaku: Dragi Vinko. Ali ne bi bilo veliko bolj prijetno, če se pogovoriva o vseh domnevnih lažeh ob kaki poletni kavi ali sladoledu?

Dr. Vinka Gorenaka, državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade, ki skrbi za odnose med vlado in opozicijo, so močno razjezili zapisi voditeljice Socialnih demokratov Tanje Fajon na socialnem omrežju Twitter, da bi morala Janševa vlada bolje sodelovati z opozicijo. Gorenak namreč opozarja, da je SD ponudbo za sodelovanje že nekajkrat v zadnjem času zavrnil; nenazadnje ponudbo za podoben sporazum, kot ga je s prvo vlado Janeza Janše leta 2006 podpisal Borut Pahor. Če Fajonova & Co. sodelovanja ne bi zavrnili, bi lahko SD sooblikovala zakone še preden bi bili ti sprejeti na Vladi RS. Pri tem pa SD ne bi imela nobenih obveznosti, piše na svojem blogu Goranak in zaključuje, da Fajonova preprosto laže, zato jo poziva na javno soočenje. Fajonova izziva ni apriori zavrnila, a bi očitno rada, da jo Gorenak pelje na sladoled.

Spomnimo. Gorenaka je zmotil zapis Tanje Fajon na Twitterju, “da je kriza lahko priložnost. Stranka SD in strokovnjaki smo predstavili ambiciozen predlog Načrta za okrevanje in odpornost. Vlado pozivamo k oblikovanju ekipe in projektov, s katerimi bomo v Sloveniji zmogli sprejeti prave odločitve”. Nekdanji notranji minister spominja, da nam je Janez Janša v Bruslju do leta 2027 izpogajal dobrih 10 milijard evrov in da od tega kar 6 milijard ne bo potrebno vrniti. Socialnim demokratom očita, da bi radi sodelovali zdaj, ko so “zavohali denar”.

“Želi pa Tanja Fajon sodelovati pri »strateških odločitvah, kot je črpanje EU denarja. Ja hvala gospa Fajonova. Janez Janša se je izjemno dobro pogajal za EU sredstva že leta 2007, nato leta 2013 in sedaj leta 2020. Kaj pa ste prispevali vi v SD? Nič od nič. Tako v letu 2009 kot tudi v letih 2013 do 2019, ko ste bili na oblasti, niste znali niti počrpati EU sredstev, ki so bila na razpolago v Bruslju. Vaša nesposobnost črpanja EU sredstev je dokazljiva, zato vaše pomoči pri črpanju EU sredstev sploh ne potrebujemo,” je svojo jezo na papir izlil Gorenak in Fajonovo povabil na javno soočenje z besedami “si upate”.

“Dragi Vinko. Ali ne bi bilo veliko bolj prijetno, če se pogovoriva o vseh domnevnih lažeh ob kaki poletni kavi ali sladoledu?”

Fajonova se očitno Gorenaka ni ustrašila in mu je odgovorila v simpatičnem in spravljivem tvitu: “Dragi Vinko. Ali ne bi bilo veliko bolj prijetno, če se pogovoriva o vseh domnevnih lažeh ob kaki poletni kavi ali sladoledu? Zdaj je več časa. Pa se dogovoriva, kaj so laži in kaj resnice. Tole res ne vem, komu je namenjeno. Lep večer želim.”

“Spravno kavico” med Fajonovo in Gorenakom namerava jutri organizirati Aleksander Pozvek, komik z Radia Gaga. Foto: FB.

Če bo dr. Vinko Gorenak vabilo na sladoled sprejel, še ni znano, saj na vabilo evropske poslanke še ni odgovoril, a če se jima slučajno ne bo uspelo dogovoriti, jima je pripravljen na pomoč priskočiti komik Aleksander Pozvek z Radia GaGa, ki s hudomušnimi prispevki zabava tudi gledalce v informativni oddaji Svet na komercialni televizijski hiši. Pozvek naj bi oba kontaktiral jutri zjutraj.

L. S.

Zadnje novice

Sorodne vsebine