4.1 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Fajonova bi se šla »novo gospodarsko politiko« v Sloveniji – mar to pomeni, da bi se vsi ravnali po razvpitih gospodarskih poslih poslanca SD Matjaža Hana?

»Začasna« predsednica SD Tanja Fajon je pred dnevi pompozno napovedala, da je njena stranka sprejela nabor ukrepov za novo gospodarsko politiko Slovenije. Karkoli že to pomeni. Nova gospodarska politika, ki jo imamo priložnost in potrebo oblikovati ob pandemiji covida-19, mora temeljiti na človeškem kapitalu in trajnostnem razvoju, so v sredo poudarjali vidni člani SD na gospodarskem posvetu.

 

No, Fajonova je na posvetu poudarila, da je Slovenija v preteklosti že dokazala, da se zna in zmore soočiti s krizo. S pravimi politikami so težave rešljive tudi tokrat, je dodala. Sogovorniki so se strinjali, da je še čas za sprejetje pravih ukrepov. Zanimivo stališče glede na to, da je sedanja vlada sprejela številne učinkovite gospodarske ukrepe, Fajonova pa se obnaša, kot da vse to ne obstaja, pač pa v slogu predvolilnih nastopov pompozno obljublja nekakšne »gradove v oblakih«, če bodo slovenski volivci toliko pametni, da bodo SD zaupali vodenje vlade. A seveda ne pozabimo, da je prejšnji premier Marjan Šarec skupaj s koalicijo, v kateri je bila tudi SD, vrgel puško v koruzo – sedaj pa bi SD reševala Slovenijo z »novo gospodarsko politiko«.

In kakšna je ta gospodarska politika, o kateri govori Fajonova? »Lep zgled« za to je dal kar poslanec njene stranke Matjaž Han s svojimi poslovnimi zvezami, ki predstavljajo t. i. Hanovo hobotnico – o njej več TUKAJ.

Da je Han še kako iznajdljiv, dokazuje dejstvo, da je v preteklosti dobro služil s tiskanjem etiket za Pivovarno Laško. Ko pa je bila slednja prodana Heinekenu, pa je Han prodal svoj lastniški delež in zanj dobil bruto znesek 210 tisoč evrov. Nekdanji župan Radeč je sicer prvič v parlament prišel že leta 2004, kar pomeni, da ima že kar bogate poslanske izkušnje, a še več izkušenj ima kot lastnik podjetja M&M International, saj je prav v tem času dohodek te družbe linearno rasel. In zanimivo, ogromno posla je imel ravno s Petrolom, očitno tudi po zaslugi svojih znancev na vodilnih mestih v Petrolu, ki so sorodstveno povezani z vidnimi člani SD. O tem je Nova24tv poročala že lani (več TUKAJ).

Glede na poslovno-politične povezave, pri katerih je v središču poslanec Han, se lahko vprašamo, kakšnega mačka v žaklju nam ponuja Fajonova s svojo novo gospodarsko politiko.

Zadnje novice

Sorodne vsebine