16.9 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Facebook uporabniki na pomoč družini Janković, ki se je znašla v finančni stiski: Prijatelji si stojijo ob strani!

“Prijatelji si stojijo ob strani. In ker so se naši tesni sodelavci iz družine Janković znašli v finančni stiski in jih povrhu vsega blatijo še mediji, se spodobi, da jim solidarnostno pomagamo,” je mogoče prebrati v opisu dogodka MOL Party, s pomočjo katerega želijo državljani pomagati “ubogi družini Janković, ki so ji odpisali kar 45 milijonov evrov dolga. Kaže, da državljane jezi, da bi se rad sedaj ljubljanski šerif Zoran Janković okoristil na račun nesreče 19-mesečnega Krisa in si z organizacijo koncerta v Stožicah oprati svoje ime in se prikazati kot humaniatarec. Na zabavi bo nastopil tudi DJ Jan Bec, Jankovićev prijatelj in fiktivni upnik, ki je s prevaro omogočil odpis 29-milijonskega dolga.

V času, ko je Slovenijo zajel val dobrodelnosti zbiranja sredstev za astronomsko drago zdravilo v znesku 2,3 milijona evrov, ki ga potrebuje bolehen 19-mesečni Kris iz Kopra, se je iz površja prikazal Janković, ki želi izpasti kot nekakšen humanitarec. V odziv na to so na Facebooku zapisali, da glede družina Janković ne smemo pozabiti, koliko so storili za nas, za naše službe, za naše posle in posle naših prijateljev! “Po njihovi zaslugi končno živimo v prestolnici, ki je prijazna investitorjem in turistom, ne pa zabušantskim umetnikom, samohranilkam, socialcem, študentom in klošarjem!”

V nadaljevanju je mogoče v opisu dogodka tudi prebrati, da se bodo na dogodku, katerega organizacijo načrtujejo 4. oktobra, v Centru sodobne umetnosti Rog, zbrali vsi prijatelji družine Janković iz različnih vetrov, da združijo koristno s prijetnim. “V srcu Zoranovih kreativnih industrij bomo zavrteli vsak svoj glasbeni prispevek, obiskovalci pa bodo lahko s svojim finančnim prispevkom pomagali družini, ki je bila v prislinih poravnavah tako grobo oškodovana. Bodi Človek in čuvaj svojega župana! Naj živi turistična, kulturna, kreativna in gradbena prestolnica Evrope! Naj živi najlepše mesto na svetu! Naj živi MOL!”

Foto: Družabna omrežja

Zainteriranih kar 2 tisoč ljudi

Z odzivom na dogodek zbiranja sredstev “ubogi družini Janković”, za katerega je kar 2 tisoč zainteresiranih oseb, izražajo uporabniki Facebooka jasen signal, da je poskus Jankovića, da si opere imen na račun bolehnega Krisa povsem neokusen. Kako je mogoče, da si nekdo, čigar družini so odpisali kar 45 milijonov evrov dolgov, drzne zahvaljevati za donacije Krisu in nato še pozivati k udeležbi na dobrodelnem koncertu v Stožicah v mesecu novembru, je jasno le Jankoviću. Samo manjka še, da se spomni, da bi morda celo organiziral koncert na katerem bi vsi državljani zbirali denar za dolgove, ki jih njegova družina brezbrižno ustvarja, saj namreč ve, da ji teh ne bo potrebno odplačati. Na drugi strani pa se državljane rubi zaradi nekaj evrov neplačanih računov in se jim izstavlja kazni zaradi pomoči pri gradbenem delu.

Foto: Družabna omrežja

Če bi želel Zoran Janković pokazati, da ima vsaj nekaj časti, bi že zdavnaj odstopil z mesta župana. Očitno pa Janković ve, da ima zadostno zaslombo v najtesnejših prijateljih, ki so tudi pripomogli pri njegovem odpisu dolgov, da se na čast ne požvižga in računa na pozabljivost državljanov in še posebej Ljubljančanov. Glede na to, da so mainstream mediji povsem prenehali s poročanjem o odpisu astronomsko visokega dolga, katerega višino si je težko realno predstavljati, je mogoče, da mu bo vnovič uspelo. Tako “težko” je življenje, če pripadaš prvorazrednim.

Hana Murn

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine