14.5 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Evropsko sodišče za človekove pravice ponovno obsodilo Slovenijo, odgovorne pa so tri mariborske sodnice, ki so le v dveh letih povzročile toliko kršitev človekovih pravic, kot vseh 800 sodnikov skupaj!

Kršitve človekovih pravic s strani slovenskega sodstva v zadnjem času predstavljajo enega bistvenih problemov, na katerega nas opozarjajo tudi različne mednarodne institucije. Najnovejša obtožba prihaja z Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP), pri čemer so v središču pozornosti ponovno tri sodnice mariborskega upravnega sodišča, ki so malomarno postopale v primeru nezakonite prepovedi mariborskega koncerta hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona.

 

Kršenje človekovih pravic s strani sodstva že praktično od osamosvojitve predstavlja enega glavnih problemov v Sloveniji. V veliki meri gre pri tem zaradi neuspele tranzicije zagotovo tudi za doktrino nekdanjega komunističnega totalitarnega režima, ki – kot ugotavlja nekdanji pravosodni minister dr. Lovro Šturm – v ospredje ni postavljal človekovih pravic in ni izoblikoval pravnih omejitev državni oblasti ter njenemu nasilju. Omenjeno trditev zagotovo potrjuje dejstvo, da se s kršenjem človekovih pravic na slovenskih sodiščih še dandanes v veliki meri želi obračunati predvsem s svojimi političnimi nasprotniki. Obenem za kršitvami večinoma vedno stojijo ene in iste osebe, ki so blizu slovenski levici ter za svoja dejanja praktično nikoli ne odgovarjajo. Nasprotno, velika večina kršiteljev kljub evidentnim napakam ostaja na svojih položajih.

Tri mariborske sodnice v letih 2016 in 2017 odgovorne za toliko kršitev kot vsi ostali slovenski sodniki skupaj
Katastrofalne razmere v slovenskem sodstvu le še dodatno potrjuje obsodba s strani Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP) v Strasbourgu, na podlagi katere je na Slovenijo padla dodatna črna pika, vse to le zaradi ideoloških neumnosti izrojene levice, ki ji ni mar za ustavno zagotovljene temeljne svoboščine. V oči bode zlasti dejstvo, da so v središču obsodbe ponovno tri sodnice mariborskega sodišča, ki bi v normalnih državah, ki upoštevajo mnenja priznanih mednarodnih institucij, že zdavnaj ostale brez svojih služb. Gre za Vlasto Švagelj Gabrovec, Violeto Tručl ter Sonjo Kočevar, ki se je medtem že upokojila. V povezavi z omenjenimi tremi slovenskim sodnicami velja povedati, da so bile samo v letih 2016 in 2017 odgovorne za toliko kršitev slovenske ustave kot vseh ostalih 800 slovenskih sodnikov skupaj. Ne glede na ta šokanten podatek pa po poročanju spletnega portala Požareport slovenska javnost o omenjenih sodnicah ne ve praktično ničesar: “Ne obstajajo nobene njihove fotografije, ni nobenih njihovih življenjepisov in nobenega postopka proti njim – pravzaprav nihče ne ve, kdo so te osebe?!

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine