10.6 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

Evropski projekti v lokalnem okolju

Slovenija potrebuje dober strateški pristop pri pripravi projektov, ki morajo slediti evropskim trendom.

Po zelo uspešnem pogovornem večeru z naslovom »Evropski projekti v lokalnem okolju« v Novi Gorici so evropsko poslanko Patricijo Šulin v svoje vrste povabili v tudi v Občinskem odboru SDS Idrija.

Evropska poslanka je spregovorila o prednostih, ki jih omogočajo evropska sredstva v vsakdanjem življenju in o uspešnosti Slovenije pri črpanju evropskih sredstev. Prav tako je izpostavila tudi izzive, s katerimi se soočajo občine na področju črpanja evropskih sredstev. »Potreben je dober strateški pristop pri pripravi projektov, ki morajo slediti evropskim trendom,« je dejala Šulinova.

Sledila je razprava o aktualnih političnih razmerah. Evropski poslanki se je pridružil Danijel Krivec, vodja poslanske skupine SDS in poslanec v državnem zboru.

V okviru pogovornega večera sta se zbranim predstavila tudi kandidat za župana Občine Idrija Kristjan Brus ter kandidata za svetnika Karin Peternelj in Andrej Poglajen. Brus se zavzema za občino, ki bo imela več posluha za občane, tudi tiste, ki so oddaljeni od centra Idrije. Beseda je nanesla tudi na pomemben projekt za Idrijo, in sicer izgradnjo gasilsko-reševalnega centra z heliodromom. Kandidata za svetnika sta še poudarila, da se zavedata odgovornosti, ki jo funkcija občinskega svetnika prinaša, in da želita s svojim znanjem in voljo pripomoči k občini, ki bo po meri občanov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine