9 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Evropski poslanec Milan Zver o proti-rasistični resolucij: Spoštovana kolegica Tanja Fajon, manipulirate!

“Spoštovana kolegica Tanja Fajon, manipulirate. Sem 100% proti rasizmu, ampak to ni bila proti-rasistična resolucija, temveč sramotenje evropske varnosti in podpiranje anarhije,” se je evropski poslanec dr. Milan Zver odzval na obtožbe Tanje Fajon, da evropska poslanca Zver in Romana Tomc podpirata rasizem, s tem ko nista glasovala za anarhistično in skrajno levičarsko skupino Black Lives Matter.

 

Vršilka dolžnosti vodje SD Tanja Fajon postaja vse bolj radikalna v svojih stališčih na Twitterju, prav tako pa se poslužuje napadov, za katere je evropski poslanec Milan Zver dejal, da so čiste manipulacije.

Spomnimo, da je evropski parlament v petek v posebni resoluciji izglasoval in podprl levičarsko organizacijo Black Lives Matter in s tem obsodili rasizem. Med 13 poslanci iz vrst EPP (predvsem iz Fidesza), ki so glasovali proti resoluciji, sta bila tudi Romana Tomc in Milan Zver (oba SDS).

Glasovanje je Fajonova takoj izkoristila za politično obračunavanje s kolegoma iz nasprotnih skupin v evropskem parlamentu in ju obtožila rasizma. Evroposlanec Zver ji je nato odgovoril, da manipulira, saj izglasovana resolucija ni bila proti-rasistična, temveč je šlo po njegovem za sramotenje evropske varnosti in podpiranje anarhije. Sicer pa je Zver ostro proti rasizmu, kot je izpostavil.

Resolucija podpira plenjenje in uničevanje

Da tovrstna resolucija res ni na mestu pove podatek, da pripadniki Black Lives Matter, skupaj z Antifa, po mestih ZDA in Evrope že dva tedna plenijo in uničujejo pod pretvezo iskanja pravice za umrlim Georgom Floydom. Pri tem vsakodnevno plenijo in razbijajo trgovine in lokale, požigajo vozila, stavbe (celo cerkve), napadajo policijska vozila in tudi policiste same. Vsej en policist je umrl v divjanju, veliko je ranjenih. Ubitih je bilo več lastnikov trgovin. Napadeni so bili pogumni posamezniki, ki so prosili divjake, naj nehajo z uničevanjem in ropanjem. Tako je življenje izgubil upokojeni črnski policist in ne BLM ne njihovi “zavezniki” niso izrazili nobenega obžalovanja. To pomeni, da vsa črna življenja očitno ne štejejo, štejejo samo tista, ki se jih da uporabiti za politično uveljavljanje ter izgovor za divjanje in plenjenje. Mediji medtem lažnivo poročajo o “miroljubnih protestih” in novinarji, ki si drznejo objaviti resnico, letijo na cesto. In vsi tisti, ki obsojajo nasilje, so razglašeni za rasiste.

Zadnje divjanje po ameriških mestih pa je predvsem pokazalo, da je politična korektnost popolnoma pohabila velik del prebivalstva. Ljudje si preprosto ne upajo obsoditi niti morilskega nasilja iz strahu, da bi jih ožigosali za takšne ali drugačne -iste ali -fobe.

Rok Krajnc

Zadnje novice

Sorodne vsebine