11.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Evropski poslanec Milan Brglez in njegove krokodilje solze: pričakuje, da se takšen napad ne bo ponovil – a od koga?

Zadnja serija terorističnih napadov na kristjane v Franciji ter na Dunaju s strani islamistov je sprožila številne odzive. Tudi s strani levičarjev.

 

Med drugim se je na dogodke odzval tudi evropski poslanec iz vrst SD Milan Brglez. Zapisal je takole: »Obsojam in obžalujem nasilje, ki se v zadnjih dneh dogaja nad kristjani v Evropi. Pričakujem od pristojnih, tudi pri nas, da bodo ukrepali, da se taki dogodki ne ponovijo.« (TUKAJ) K temu je prilepil link do novice o napadu v Franciji (MMC RTVS).

A zanimivo je, da je pri tekstu označil poleg vlade in ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa tudi Slovensko škofovsko konferenco ter njenega predsednika nadškofa Stanislava Zoreta. Kar je zelo nenavadno, češ zakaj bi opominjali katoliško Cerkev, naj se to ne ponovi. Namreč, zakaj ni najprej označil islamske skupnosti v Sloveniji? Iz tega bi lahko sklepali, da Brglez na prikrit način odgovornost za teroristične napade prelaga na katoliško Cerkev, kot da bi slednja izzivala teroristične napade. Ali pa si preprosti ni upal dregniti v islamsko skupnost. Že videno?

Zadnje novice

Sorodne vsebine