8.5 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Evropska poslanca Milan Zver in Romana Tomc bosta del plače namenila za boj proti covidu-19, Janša k temu pozval tudi ostale

Poslanca iz vrst SDS Milan Zver in Romana Tomc sta sporočila, da bosta v solidarnostni fond za boj proti covidu-19 nakazovala 30 odstotkov plače, čeprav v četrtek sprejeti obširni protikoronski zakon evropskih funkcionarjev ne zajema. “Pohvalno in posnemanja vredno,” se je na Twitterju odzval premier Janez Janša.

“Podobno gesto pričakujemo tudi od ostalih slovenskih (in drugih) funkcionarjev na dobro plačanih službah v EU in po svetu ter sodnikov in urednikov #MSM, ki jih zakon neposredno ne zadeva,” je zapisal premier.

Naj se pridružijo, je funkcionarje in ostale imenovane v EU institucije, pozvala tudi Tomčeva. Kot je zapisala na Twitterju, se ji zdi prav, da so solidarni. Zver je, prav tako na Twitterju, napovedal, da bo 30 odstotkov plače v solidarnostni fond nakazoval od aprila do konca epidemije.

Iz 30-odstotnega znižanja plač funkcionarjev, ki ga določa v četrtek sprejeti obširni zakon o interventnih ukrepih za blažitev posledic epidemije, so sicer izvzeti tudi župani in sodniki.

Zadnje novice

Sorodne vsebine