3.6 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Evropska judovska zveza zahteva od Tanje Fajon vrnitev Moskovičeve vile

Piše: S.A.

Evropska judovska zveza je v pismu predsednici SD Tanji Fajon napisala, da bi bilo primerno vilo judovskega trgovca Felixa Moskoviča, v kateri se trenutno nahaja sedež stranke SD, vrniti Slovenski judovski skupnosti.

Vila na Levstikovi 15 je bila prodana pod vprašljivimi pogoji in zatem nacionalizirana, uporabljali pa so jo pomembnejši člani Komunistične partije v Jugoslaviji, piše v pismu. »Izvedeli smo, da je že v preteklosti potekala razprava o predaji lastnine Moskoviča na Levstikovi 15 Slovenski judovski skupnosti, kar bi bil del poravnave za slovenske Jude, ki so bili pobiti v holokavstu« so prav tako zapisali v pismu Tanji Fajon.

Ob tem so mnenja, da bi bilo to »primerno, pravično in moralno«. Stranko SD in Fajonovo pa pozivajo, da s tem pomagajo popraviti »zgodovinske krivice«.

Glede na to, da ravno se ravno levičarske stranke, vključujoč SD, vedno predstavljajo kot pravičniške in opozarjajo na pretekle »krivice do manjšin«, ki bi jih bilo treba popraviti, bi bili Tanja Fajon in njeni strankarski kolegi lahko veseli, da imajo sedaj sami priložnost popraviti eno izmed »zgodovinskih krivic«, ki je posledica »rasizma in zatiranja« proti katerima naj bi se levičarji tako vztrajno borili.

Zadnje novice

Sorodne vsebine