15.3 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

Eva Irgl na 101. obletnici organiziranega delovanja slepih in slabovidnih na slovenskem toplo sprejeta

Piše: C. R.

Včeraj, 16.9.2021, je potekalo vseslovensko srečanje zveze društev slepih in slabovidnih, na katerem je sodelovala tudi poslanka SDS, Eva Irgl. Zbrane je nagovorila ob 101. obletnici organiziranega delovanja slepih in slabovidnih na slovenskem.

Poslanka je bila vabljena na dogodek kot predsednica parlamentarnega odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide. Ob svojem delu v parlamentu, tudi sicer redno spremlja vsebine vezane na področje slepih in slabovidnih ter ranljivih skupin, za katere je bilo v tej vladi Janeza Janše narejenega veliko dobrega.

Naj spomnimo le na primer poprave dolgoletnih krivic, ki so bile storjene družinam s slepimi in slabovidnimi otroki. Te so bile upravičene do dodatkov, pa jih kljub temu niso prejemale. Sodišče je namreč že leta 2012  jasno povedalo, da je bila slepim in slabovidnim otrokom in njihovim staršem storjena velikanska krivica, kajti starši so bili upravičeni do izplačila obeh dodatkov, tako za nego otroka kot tudi dodatka za pomoč in postrežbo. Da je do poprave krivic dejansko prišlo v tem mandatu, je zaslužna prav poslanka Eva Irgl.

Med zbranimi je bilo čutiti je bilo veliko hvaležnosti za do sedaj opravljeno delo in vizije za prihodnost. Prav te vizije se je dotaknila v svojem nagovoru, ko je spomnila na besede pisateljice Helen Keller: “Hujše kot roditi se slep je videti, a ne imeti vizije.” 

Dogodek je sicer minil v prešernem vzdušju, poslanka je bila, po lastnih besedah, toplo sprejeta.

Vir: sds.si

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine