22.2 C
Ljubljana
torek, 23 julija, 2024

Etnična podoba Slovenije se spreminja- Koliko je sploh še Slovencev v Sloveniji?

Kdaj pride narod do situacije, ko se začne spraševati, ali bo kmalu postal manjšina v svoji lastni državi? In kje je tista zadnja meja strpnosti, ki jo določen narod še prenese? Zastrašujoča statistika namreč kaže, da se število Slovencev iz leta v leto manjša, kar pa je še bolj zastrašujoče, je, da teh statistik sploh ne bo več mogoče videti.

Zbiranje podatkov o narodnosti namreč ni več obvezna vsebina popisov, pravijo na uradu za narodnosti, zato ga v Sloveniji ne izvajajo več. Tako dejanskega stanja, koliko odstotkov je Slovencev in koliko priseljencev, verjetno ne bomo več izvedeli. Čemu skrivanje teh podatkov, pa je lahko vsem jasno …

Na družbenih omrežjih kroži skrb, zakaj so se odločili legitimno skrivati podatke o narodnosti po Evropi. Slovenija se je temu seveda priključila, saj ne izvaja več popisa prebivalstva po narodnosti, in sicer je s to prakso začela že leta 2011. Potem ko je Evropa odprla svoje meje znotraj Evropske unije, se je začelo množično preseljevanje iz ene države v drugo, a se je kultura ohranila. Potem ko je invazija migrantov iz muslimanskih držav preplavila Evropo, pa se tudi po podatkih Cie spreminja etnična podoba Evrope in tudi Slovenije. Zakaj torej po vsem tem sprejemanju migrantov sedaj želijo skriti dejanske podatke, lahko samo ugibamo.

“Republika Slovenija je z letom 2011 prešla na registrski popis prebivalstva. Način zbiranja je v skladu s 4. členom Uredbe (ES) št. 763/2008 Evropskega parlamenta in Sveta. V Sloveniji se podatek o narodni pripadnosti ne bo več zbiral s popisom. Zbiranje podatkov o narodnosti tudi ni obvezna vsebina popisov,” je zapisano na spletni strani urada za narodnosti. Že lansko leto so državljani predlagali vladi, da se kljub temu naredi popis prebivalstva po narodnosti, a so naleteli na gluha ušesa.

Migracije spreminjajo etnično podobo Slovenije
Vsakič, ko pridejo novi podatki o vdoru ilegalnih migrantov (teh je bilo v prvih treh dneh tega junija kar 172) v Slovenijo in ko ti zaprosijo za azil, se podoba Slovenije spreminja. Število muslimanskih migrantov se povečuje, medtem ko se število Slovencev znižuje. Po podatkih, zbranih iz analize Mednarodne baze podatkov, Ameriškega urada za popis prebivalstva, Ameriške gospodarske zbornice in Centralne obveščevalne agencije (Cia), so Evropi, kakršno poznamo, šteti dnevi, kažejo že lanski podatki. Analize nakazujejo katastrofalen upad prebivalstva v srednji, vzhodni in jugovzhodni Evropi. Glavni razlog za to naj bi bile po poročanju migracije v zahodno Evropo in znižana rodnost avtohtonega prebivalstva.

A. G./Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine