14.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 20 maja, 2024

Ernesta Petriča, ki se je zavzel za politiko povezovanja, je napadel Gregor Golobič

“Ernest Petrič na tretjem prodaja svoje večdesetletno oportunistično konvertitstvo kot vrednoto nenačelnega ‘puščanja odprtega prostora za vse kombinacije’. Če bi ga lahko priklopil na rotor generatorja, bi proizvedel dovolj elektrike za nadomestni šoštanjski blok,” je propadli politik LDS in Zares Gregor Golobič prek Twitterja napadel priznanega mednarodnega pravnika in nekdanjega ustavnega sodnika Ernesta Petriča, ker je ta v intervjuju zagovarjal povezovanje politike v prid države in reformam. Levica namreč v zadnjih dneh intenzivno spodbuja izključevanje in nesodelovanje med parlamentarnimi strankami v času pogovorov o sestavi nove vlade, v nekem drugem intervjuju pa je Golobič hvalil veliko koalicijo med levo LDS in desno SLS iz leta 1997, kar je svojevrsten primer konvertitstva in oportunizma.

“Kar me je zelo zmotilo, je vnaprejšnje napovedovanje, s kom bom in s kom ne bom,” je mednarodni pravnik Ernest Petrič v intervjuju na 3. programu RTV podal svoj pogled na predvolilno kampanjo pred državnozborskimi volitvami. Volivci po njegovem mnjenju namreč volimo poslance, da bo vlada čim boljša, močnejša in da bo zajela čim širši spekter podpore v parlamentu, da bo lahko kaj storila. V sedanjem trenutku so po Petričevem prepričanju nujno potrebne določene reforme in zato je v trenutnih okoliščinah potrebna široka koalicija.

“Ob vnaprejšnjem razglašanju izključevanja tovrstnih koalicij pa gre za malce čuden odnos do volivcev, kar me je zmotilo,” je bil kritičen. Prav tako pri slovenskih politikih “izključevanja” pogreša pomanjkanje pragmatičnosti in diplomacije, saj si noben izkušen diplomat ne bo vnaprej zapiral vrat, po mnenju profesorja mednarodnih odnosov in poznavalca diplomacije pa je vedno treba ohraniti dovolj manevrskega prostora za pogovore in sodelovanje.

Golobič še danes kuje v zvezde mešano koalicijo LDS + SLS
Oddajo je očitno spremljal tudi nekdanji vplivni politik, ki pa je nato klavrno propadel, Gregor Golobič, ki je na družabnem omrežju Twitter Petriča označil za oportunista in konvertita, ki prodaja vrednoto nenačelnega puščanja odprtega prostora za vse kombinacije. “Če bi ga lahko priklopil na rotor generatorja, bi proizvedel dovolj elektrike za nadomestni šoštanjski blok,” je propadli politik LDS in Zares Golobič napadel priznanega mednarodnega pravnika in nekdanjega ustavnega sodnika Ernesta Petriča.

Gregor Golobič na Twitterju. (Slika: PrintScreen/Twitter)

S politiko izključevanja in nesodelovanja, predvsem s stranko SDS, je najbolj radikalno začel poraženec volitev Marjan Šarec, znano pa je namreč, da so med člani in svetovalci v ozadju Šarčeve stranke številni vplivneži iz Golobičevega kroga. Še bolj povedno pa je dejstvo, da Golobič še vedno kuje v zvezde veliko koalicijo med nekdanjo levo LDS in desno SLS iz leta 1997 ter volilno prevaro s poslancem Cirilom Puckom, judežem, brez katerega ne bi bilo te vlade in je Slovenijo zapeljal nazaj v roke omrežij in globoke države.

Več lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine