7.7 C
Ljubljana
sobota, 2 marca, 2024

Erjavec vodstvu stranke ponudil odstop, o ponudbi v petek izvršni odbor in svet

Predsednik DeSUS-a Karl Erjavec je v četrtek ponudil odstop vodstvu stranke. “Vodstvo je odločilo, da naj zaupnico preverim na izvršnem odboru in svetu stranke,” je pojasnil za STA in napovedal, da bo razprava o ponujenem odstopu na izvršnem odboru in na svetu stranke v petek.

Stranka DeSUS je na teh volitvah precej poslabšala rezultat v primerjavi s tistim izpred štirih let, takrat so osvojili deset poslanskih mest, tokrat pa z manj kot petodstotno podporo pet. Erjavec, ki je tudi sam ostal brez poslanskega mandata, je sicer že na volilno nedeljo zvečer priznal, da je volilni rezultat zanj osebni poraz in ni izključil svojega odstopa, poroča STA.

Vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša pa je v petkovi izjavi za nekatere medije že ocenil, da je bila predvolilna koalicija z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem napaka, in odgovornost zanjo pripisal tudi predsedniku stranke. Glede na slab volilni rezultat stranke in dejstvo, da je Erjavec v nedeljo ostal brez poslanskega stolčka, je Jurša dejal, da bi na Erjavčevem mestu ponudil odstop.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine