17.9 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Erjavec ponovno prevzema DeSUS

Karl Erjavec se po slabem letu umika iz javnega življenja vrača na čelo DeSUS. Peti mandat mu je zaupalo 146 delegatov, protikandidat Srečko Felix Krope je dobil 71 glasov. Erjavec, ki bo na mestu predsednika DeSUS zamenjal Aleksandro Pivec, napoveduje prve sestanke z vodstvom in poslanci stranke že za ponedeljek.

 Erjavec je v nagovoru po razglasitvi stranke napovedal, da se bo v ponedeljek sestal z vodstvom stranke in poslansko skupino, da dorečejo, kako bodo šli naprej “v teh zelo zahtevnih razmerah”.

Kongres je za podpredsednike izvolil Ireno Majcen, Antona Balažeka in Brigito Čokl.

DeSUS je danes zaključil izredni volilni kongres, ki je zaradi epidemije novega koronavirusa potekal dopisno. Začel se je 20. novembra, delegati pa so za individualne funkcije glasovali od 27. novembra do 1. decembra. Volilni material z glasovnicami so poslali 231 delegatom.

Erjavec, ki se v politično igro vrača v zapletenih političnih okoliščinah, je bil v tekmi s Kropetom ves čas favorit za predsednika. Rezultat je pomemben tudi v luči širšega političnega dogajanja, ne le za samo usodo stranke.

Erjavec je na mestu predsednika DeSUS zamenjal Pivčevo, ki je vodenje stranke prevzela januarja, a že po nekaj mesecih odstopila zaradi izgube zaupanja v stranki. Do kongresa je stranko vodil Tomaž Gantar.

Zadnje novice

Sorodne vsebine