6.2 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Erjavec bi svojo stranko rad spravil iz koalicijo, a ga ovirajo poslanci; Gantarju ponudil službo konzula v Trstu?

O tem, da je Karl Viktor Erjavec, novi-stari predsednik stranke DeSUS v težavah, smo že poročali. Domnevno ga naj bi z nekaterimi fotografijami izsiljevali posamezniki, povezani tudi s krogom blizu Marjana Šarca, ki je januarja priznal, da vodenju vlade ni kos in je vrgel puško v koruzo. (vir)

 

Šarec je še konec januarja računal na predčasne volitve, kjer naj bi LMŠ pobrala smetano na levici, on pa bi se tako rešil nekaterih takratnih vladnih strank. Stvari se mu niso izšle.

Tudi s pomočjo levici naklonjenih medijev, kot sta tudi RTV Slovenija in POP TV, so se nato nekateri spravili na vodilne iz vrst SMC in DeSUS, to je strank, ki so stopile v novo vlado.

Dr. Aleksandra Pivec, zdaj že nekdanja predsednica stranke DeSUS, je bila primorana odstopiti z mesta predsednice in tudi ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. V soboto jo je na kongresu nasledil Karl Erjavec.

Če se nam je zdela znanstvena fantastika, da levičarska srenja, ki je bila še januarja močno sprta med seboj, Erjavcu ponuja mesto predsednika (nove začasne) vlade (do rednih volitev je namreč poldrugo leto), pa se zdaj že kaže, da morda pa le ne gre za lažne informacije.

Včeraj je namreč zaokrožila informacija, da se je Erjavec v ponedeljek srečal s poslanci stranke DeSUS in jim ponudil odhod iz zdajšnje koalicije.

Poslanci so to zavrnili, spletni portal Pozareport.si pa danes poroča, da poslanci Erjavca ne prepoznajo več. Da se je povsem spremenil in to ni več isti Karl, kot je bil še februarja letos. Erjavec naj bi se z njimi še v tem tednu srečal ponovno.

Hkrati portal in tudi Siol.net poročata, da je Erjavec ministru za zdravje Tomažu Gantarju v zameno za odstop že ponudil mesto generalnega konzula v Trstu. Gantar pa naj bi že nagovarjal tudi kmetijskega ministra dr. Jožeta Podgorška (nasledil je Pivčevo), da bi jutri skupaj odstopila z ministrskih mest.

Erjavec je tudi to predstavil poslancem DeSUS, Siol.net pa poroča, da so poslanci Erjavčev predlog odločno zavrnili. Poročali smo tudi, da se izstopi iz stranke DeSUS vrstijo kot po tekočem traku, iz stranke izstopajo tudi pomembni vodilni iz posameznih območnih odborov – vir 

Portal Požareport danes poroča o zakulisnih igrah v DeSUS, potem ko je njegovo vodenje v soboto prevzel Karl Erjavec. Ta naj bi zdaj vlekel vse poteze, s katerimi naj bi skušal popeljati DeSUS iz vlade.

Kot poroča portal, je Erjavec zdravstvenemu ministru Tomažu Gantarju iz vrst DeSUS, ponujal, da mu, če odstopi kot minister in posledično načne ali celo zruši vlado, uredi funkcijo generalnega konzula v Trstu, to je diplomatsko prestižno službo v tujini in idealno le nekaj kilometrov stran od domačega naslova Tomaža Gantarja na Obali.

Tako Gantar zdaj vleče poteze, ki vodijo do njegovega odstopa. Pri tem naj bi tudi osebno prepričeval drugega ministra iz kvote DeSUS Jožeta Podgorška, ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, da bi že jutri kot ministra skupaj odstopila.

Tudi zaradi tega se v zadnjih dneh vrstijo množični izstopi iz DeSUS ter prehodi k novi stranki nekdanje predsednice DeSUS Aleksandre Pivec, ki se napoveduje. Gre za predsednico celjskega ZDUS Zdenko Jan, predsednika koprskega odbora DeSUS Ivana Ratošo in člana statutarne komisije Boruta Nejca Razgorška, napovedujejo pa se še izstopi vidnih članov DeSUS iz Pirana, Izole, Brd, Tolmina in Kobarida, poroča portal.

Zadnje novice

Sorodne vsebine